برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1396 , دوره  72 , شماره  2 ; از صفحه 147 تا صفحه 156 .
 
عنوان مقاله: 

اثر افزودن خوراکي عصاره پوست انار و آنتي اکسيدان تجاري بر عملکرد، گوارشپذيري مواد غذايي، فلور ميکروبي و تيترآنتي بادي جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
 
چکیده: 

زمينه مطالعه: استفاده ازآنتي اکسيدان هاي تجاري در جيره جوجه هاي گوشتي داراي چربي به دليل سرطان زا بودن، تورم جگر و تغيير در فعاليت آنزيم ها محدود شده است. جايگزين هاي گياهي داراي خواص آنتي اکسيداني و ضدميکروبي،با افزايش خوشخوراکي، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و بهبود در سيستم ايمني سبب بهبود عملکرد پرندگان شده اند. هدف: بررسي اثر افزودن عصاره پوست انار به جيره داراي روغن سويا بر عملکرد و تيتر آنتي بادي جوجه هاي گوشتي و مقايسه عصاره پوست انار با آنتي اکسيدان تجاري، هدف اين آزمايش بود. روشکار: اين پژوهش در قالب آزمايش فاکتوريل 2×2×2 با سه عامل عصاره پوست انار، آنتي اکسيدان تجاري و روغن سويا بر پايه ي طرح کاملا تصادفي انجام شد. سيصد و بيست قطعه جوجه گوشتي 11 روزه سويه راس 308 به طور تصادفي به هشت تيمار (داراي چهار تکرار و هر تکرار شامل ده پرنده).اختصاص داده شدند. داده ها با رويه GLM نرم افزار SAS واکاوي، و ميانگين حداقل مربعات گروه ها در سطح معني داري %5 مقايسه شدند.نتايج: روغن سويا سبب نا مطلوب شدن ضريب تبديل خوراک در دوره رشد و کل دوره شد و فلور ميکروبي مضر دستگاه گوارش را افزايش داد. عصاره پوست انار موجب بهبود افزايش وزن روزانه و خوراک مصرفي در کل دوره شد ولي بر ضريب تبديل خوراک اثري نداشت. عصاره پوست انار سبب بهبود گوارش پذيري مواد مغذي، فلور ميکروبي مفيد لاکتوباسيلوس و افزايش تيتر آنتي بادي در 39 روزگي شد. آنتي اکسيدان تجاري بر افزايش وزن روزانه، خوراک مصرفي روزانه، ضريب تبديل خوراک و تيتر آنتي بادي اثري نداشت و فلور ميکروبي مفيد دستگاه گوارش را کاهش داد.نتيجهگيرينهايي: به طور کلي نتايج اين پژوهش نشان داد که عصاره پوست انار در جيره هاي با و بدون چربي مي تواند با بهبود خوراک مصرفي روزانه، گوارش پذيري مواد غذايي، فلور ميکروبي مفيد و سيستم ايمني، بدون اينکه تاثير نامطلوبي بر ضريب تبديل خوراک مصرفي داشته باشد، سبب افزايش وزن روزانه پرنده ها شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رضوانی، م.، و رحیمی، ش. (1396). اثر افزودن خوراکی عصاره پوست انار و آنتی اکسیدان تجاری بر عملکرد, گوارشپذیری مواد غذایی, فلور میکروبی و تیترآنتی بادی جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), 72(2), 147-156. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298679



Vancouver : کپی

رضوانی محمدرضا، رحیمی شهرام. اثر افزودن خوراکی عصاره پوست انار و آنتی اکسیدان تجاری بر عملکرد, گوارشپذیری مواد غذایی, فلور میکروبی و تیترآنتی بادی جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران). 1396 [cited 2021August05];72(2):147-156. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298679



IEEE : کپی

رضوانی، م.، رحیمی، ش.، 1396. اثر افزودن خوراکی عصاره پوست انار و آنتی اکسیدان تجاری بر عملکرد, گوارشپذیری مواد غذایی, فلور میکروبی و تیترآنتی بادی جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), [online] 72(2), pp.147-156. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298679.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 403 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی