برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1395 , دوره  69 , شماره  2 ; از صفحه 133 تا صفحه 143 .
 
عنوان مقاله: 

اثر گرسنگي بر الگوي رشد، ترکيبات شيميايي بدن و ليزوزيم در دو وزن مختلف ماهي شانک زرد باله (Acanthopagrus latus, Houttyn, 1782)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی ? دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار ایران
 
چکیده: 

مطالعه حاضر، به منظور بررسي اثر گرسنگي بر شاخصهاي رشد، ترکيبات شيميايي و ايمني غير اختصاصي ماهي شانک زرد باله در دو اندازه وزني مختلف طراحي گرديد. در اين تحقيق،120 ماهي با ميانگين طولي 8.05±0.98 cm و وزني 7.46±1.07 (سايز A) و 120 ماهي با ميانگين طولي 11.05±0.86 cm و وزني 18.01±3.07 cm (سايز B)، هر کدام به دو گروه تغذيه شده و تغذيه نشده و سه تکرار (20 قطعه ماهي در هر تکرار) در مخازن پلاستيکي 60 L مورد بررسي قرار گرفتند. نمونه برداري از ماهي در 10، 20 و 30 روز محروميت غذايي انجام شد. نتايج به دست آمده حاکي از کاهش معني دار شاخص هاي رشد (ضريب رشدويژه، وزن نهايي، افزايش وزن بدن، شاخص کبدي و فاکتور وضعيت) گروه تغذيه نشده در سايز A شده است (P<0.05). در حالي که تفاوت معني داري در اين شاخص ها (به استثناي شاخص کبدي و فاکتور وضعيت) و ترکيب لاشه در سايز B بين گروه تغذيه شده و تغذيه نشده مشاهده نشد (P>0.05). تفاوت معني داري در ميزان بقاء در بين گروه تغذيه شده و گروه تغذيه نشده در کل دوره آزمايش مشاهده نشد (P>0.05). در حالي که چربي لاشه در گروه تغذيه نشده به طور معني داري کمتر و پروتئين و رطوبت به طور معني داري بيشتر از گروه تغذيه شده در سايز A بود (P<0.05). افزايش معني داري در سطوح ليزوزيم در گروه تغذيه نشده از روز 20 محروميت غذايي در مقايسه با گروه تغذيه شده هر دو سايز مشاهده شد و اختلاف معني داري درکليه شاخص-هاي رشد، ترکيبات شيميايي لاشه و سطوح ليزوزيم بين دو سايز مشاهده گرديد (P<0.05). نتايج حاضر نشان مي دهد که در سايز A ماهي شانک زرد باله، هم الگوي رشد و هم کيفيت لاشه به طور معني داري در گروه تغذيه نشده در مقايسه با گروه تغذيه شده کاهش يافتند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 62
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی