برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1384 , دوره  16 , شماره  2 ; از صفحه 0 تا صفحه 0 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان جذب نيترات موجود در آب آشاميدني شهر اصفهان در سال 1383

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد خوراسگان، اصفهان، جمهوری اسلامی ایران
 
چکیده: 

مصرف آب آشامیدنی، ساده‌ترین راه جذب نیترات توسط انسان است. غلظت بالای نیترات در آب آشامیدنی عوارض سوء برای انسان به ویژه در نوزادان و زنان باردار به بار می‌آورد. نیترات موجود در آب آشامیدنی در بدن به نیتریت احیاء شده و در نهایت به ترکیبات نیتروژن‌دار تبدیل می‌شود که ترکیباتی بسیار سمی و سرطان‌زا می باشند. از این رو، در این پژوهش میزان نیترات در آب آشامیدنی نقاط مختلف شهر اصفهان بررسی شده است. در این بررسی تعداد 513 نمونه آب از منازل سه منطقه جنوبی، مرکزی و شمالی شهر جمع آوری گردید. نمونه برداری از هر منزل 5 بار در طی سه ماه تابستان سال 1383 انجام شد. میانگین غلظت نیترات 4/10±8/22 میلی گرم در لیتر اندازه گیری شد، که در محدوده غلظت 6/6 تا 5/63 میلی‌گرم در لیتر قرار داشت. غلظت نیترات در 19 نمونه (7/3 درصد) بالاتر از حد مجاز (45 میلی‌گرم در لیتر) و 332 نمونه (7/64 درصد) کمتر از25 میلی‌گرم در لیتر بود. میانگین غلظت نیترات در سه منطقه 1، 2، و 3 به ترتیب 9/4±4/16، 9/8±7/18، و 7/8±2/31 میلی‌گرم در لیتر اندازه گیری شد که اختلاف مشاهده شده بین سه منطقه معنی دار است. با توجه به نتایج به دست آمده، غلظت نیترات در 7/64 درصد نمونه‌های آب آشامیدنی شهر اصفهان کمتر از حد مجاز سازمان بهداشت جهانی و کشورهای اروپایی است.

 
کلید واژه: 


 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 174
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی