برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي مقايسه اي اثرات ضد ميکروبي عصاره ي آبي گياه هوفاريقون و ميکروامولسيون توليد شده از آن بر سويه هاي کلينيکي گرم منفي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی، گروه میکروب شناسی و ایمنی شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک
 
چکیده: 

مقدمه: هوفاريقون گياهي با خاصيت دارويي است که در طب سنتي به آثار ضدافسردگي و ضدميکروبي آن اشاره شده است. در اين تحقيق، با ارائه ي فرم نويني از عصاره ي گياه هوفاريقون به صورت ميکروامولسيون، خواص ضدميکروبي آن در قياس با ميکروامولسيون بر روي سويه هاي کلينيکي گرم منفي بررسي شد.
مواد و روش ها: در اين پژوهش، از 10 نوع سويه ي کلينيکي گرم منفي استفاده شد. ابتدا عصاره ي آبي گياه هوفاريقون در دماي جوش تهيه شد و سپس ساختار ميکروامولسيوني آن با کمک 2 نوع امولسيفاير در مقياس نانو فراهم شد. خواص ضدباکتريايي دو ماده ي فوق، با تعيين قطر هاله ي ممانعت از رشد به روش ديسک ديفيوژن و تعيين حداقل غلظت ممانعت از رشد
(MIC) به روش ميکروپليت دايلوشن، ارزيابي شد. کدورت عصاره با دستگاه الايزاريدر تعيين شد.
يافته ها: عصاره ي هوفاريقون روي باکتري سالمونلاتيفي در غلظت 8 ميلي گرم در ميلي ليتر با قطر 42 ميلي متر بيشترين هاله را ارائه داد و ميکروامولسيون آن روي همين باکتري در غلظت
0.1 ميلي گرم در ميلي ليتر هاله ي 30 ميلي متري تشکيل داد؛ ولي روي سودوموناس عدم تشکيل هاله مشاهده شد. بيشترين اثر عصاره با حداقل MIC به ميزان 0.01563 ميلي گرم در ميلي ليتر روي سالمونلا و براي شيگلا 0.00625 ميلي گرم در ميلي ليتر بود. MIC عصاره براي اشرشياکلي و پروتئوس 0.5 ميلي گرم در ميلي ليتر و براي ميکروامولسيون 0.025 ميلي گرم در ميلي ليتر براي هر دو باکتري بود.
نتيجه گيري: مقايسه ي تاثير عصاره ي هوفاريقون و فرم نانوي توليدشده از آن روي باکتري هاي گرم منفي نشان داد فرم ميکروامولسيوني عصاره در غلظت بسيار کمتر، اثر ضدباکتريايي معادل عصاره ي غليظ داشت؛ لذا استفاده از اين فرم در مطالعات باليني داروهاي گياهي توصيه مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

صدرنیا، م.، و ارجمندزادگان، م.، و حبیبی، ق. (1396). بررسی مقایسه ای اثرات ضد میکروبی عصاره ی آبی گیاه هوفاریقون و میکروامولسیون تولید شده از آن بر سویه های کلینیکی گرم منفی. طب مکمل, 7(1 (پیاپی 22)), 1816-1827. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=296112



Vancouver : کپی

صدرنیا مریم، ارجمندزادگان محمد، حبیبی قاسم. بررسی مقایسه ای اثرات ضد میکروبی عصاره ی آبی گیاه هوفاریقون و میکروامولسیون تولید شده از آن بر سویه های کلینیکی گرم منفی. طب مکمل. 1396 [cited 2021October25];7(1 (پیاپی 22)):1816-1827. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=296112



IEEE : کپی

صدرنیا، م.، ارجمندزادگان، م.، حبیبی، ق.، 1396. بررسی مقایسه ای اثرات ضد میکروبی عصاره ی آبی گیاه هوفاریقون و میکروامولسیون تولید شده از آن بر سویه های کلینیکی گرم منفی. طب مکمل, [online] 7(1 (پیاپی 22)), pp.1816-1827. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=296112.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 187 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی