برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
شهريور 1396 , دوره  14 , شماره  67 ; از صفحه 265 تا صفحه 273 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي زنده ماني لاکتوباسيلوس کازئي در مارمالاد پالپ ليمو تخميري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
 
چکیده: 

در اين تحقيق براي توليد مارمالاد پالپ ليمو تخميري پروبيوتيک مارمالاد پالپ ليمو با استفاده از 50% از پالپ ليمو و 50% شکر تهيه گرديد. ژلاتين، پودر آب پنير و شير خشک با مقادير2 گرم، 5 گرم و10 گرم سبب افزودن پروتئين وتقويت رشد پروبيوتيک ها و زنده ماني آن ها گرديد.در اين پژوهش براي توليد مارمالاد پالپ ليمو تخميري پروبيوتيک باکتري لاکتوباسيلوس کازئي با تراکم باکتري 1010) cfu/ml، 109، 108، 107) تلقيح شد و فرآيند تخمير به مدت 48 ساعت در دماي 37oC انجام گرديدو طي مدت 28 روز مورد ارزيابي قرار گرفت.فاکتورهاي pH، اسيديته، قند هاي احيا کننده و زنده ماني باکتري هاي پروبيوتيک مورد بررسي قرار گرفت. تجزيه و تحليل داده ها با استفاده از طرح کاملا تصادفي انجام شد به صورت 2 فاکتوريل تراکم باکتري4 سطح1010) cfu/ml ، 109، 108، 107) و فاکتور زمان نگهداري در 5 سطح (28 روز) به همراه شاهد، با 3 تکرار انجام گرديد. پس از تخمير ميزانpH  کاهش، مقدار اسيديته افزايش يافت. در طي تخمير، در کليه تيمارها بعد از تخمير تعداد باکتري هاي پروبيوتيک به دليل مصرف قند و مواد مغذي موجود در مارمالاد زنده ماندند، تيمار برتر T3 با تراکم باکتري108cfu/ml  با توجه به حد استاندارد سازمان غذا و دارو بعد از چهار هفته نگهداري به دست آمد. در مجموع نتايج اين تحقيق نشان داد که مارمالاد تخميري پالپ ليمو پروبيوتيک محيط مناسبي براي رشد باکتري هاي اسيدلاکتيک و توليد مارمالاد فراسودمند مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

شیرپور، م.، و هاشمی روان، م.، و پوراحمد، ر. (1396). ارزیابی زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی در مارمالاد پالپ لیمو تخمیری. علوم و صنایع غذایی ایران, 14(67), 265-273. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=291936



Vancouver : کپی

شیرپور مریم، هاشمی روان مهناز، پوراحمد رضوان. ارزیابی زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی در مارمالاد پالپ لیمو تخمیری. علوم و صنایع غذایی ایران. 1396 [cited 2021April19];14(67):265-273. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=291936



IEEE : کپی

شیرپور، م.، هاشمی روان، م.، پوراحمد، ر.، 1396. ارزیابی زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی در مارمالاد پالپ لیمو تخمیری. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 14(67), pp.265-273. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=291936>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 52 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی