برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
شهريور 1396 , دوره  14 , شماره  67 ; از صفحه 74 تا صفحه 81 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي محتواي ترکيبات فنولي و ظرفيت ضد اکسايشي در برگ، غوره، کشمش و شيره انگور کشمشي قرمز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه
 
چکیده: 

انگور حاوي عناصر غذايي مختلف از جمله ويتامين ها، مواد معدني، کربوهيدرات ها، اسيدهاي آلي و اسيدهاي فنولي مي باشد. در اين مطالعه انگور رقم کشمشي قرمز از روستاي کشتيبان شهر اروميه جمع آوري شد. فعاليت ضد اکسايشي کل، محتواي فنولي و فلاونوئيد کل قسمت هاي مختلف انگور (برگ، غوره، انگور، کشمش و شيره انگور) واريته کشمشي قرمز ارزيابي گرديد. استخراج ترکيبات فنولي، فلاونوئيدي در حلال متانول انجام شد. محتواي کل ترکيبات فنولي و فلاونوئيدي با استفاده از روش طيف سنجي بررسي گرديد. ميزان توانايي ضد اکسايشي عصاره ها با استفاده از روش DPPH، جمع آوري راديکال هاي سوپر اکسيد و نيتريک اکسيد تعيين گرديد. ميزان قدرت احياء عصاره ها توسط آزمون FRAP و توانايي مهار پراکسيداسيون ليپيدها با روش TBA اندازه گيري شد. نتايج نشان داد که برگ در مقايسه با ميوه نارس، رسيده، خشک شده و شيره انگور بيشترين محتواي فنلي و فلاونوئيدي را دارا بود. بيشترين درصد جمع آوري راديکال DPPH، سوپر اکسيد، نيتريک اکسيد و مهار پراکسيداسيون ليپيدها در عصاره برگ مشاهده گرديد. نتايج نشان داد که ميوه خشک در مقايسه با ميوه رسيده و نارس ترکيبات و فعاليت ضد اکسايشي بيشتري داشت. پس با توجه به نتايج حاصله مي توان بيان نمود که اندام هاي مختلف انگور رقم کشمشي قرمز توان بالاي ضد اکسايندگي داشته و مي توان آن ها را به عنوان ضد اکساينده هاي طبيعي در صنايع غذايي مورد توجه قرار داد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

پوراکبر، ل.، و عدلی فر، م. (1396). بررسی محتوای ترکیبات فنولی و ظرفیت ضد اکسایشی در برگ, غوره, کشمش و شیره انگور کشمشی قرمز. علوم و صنایع غذایی ایران, 14(67), 74-81. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=291858



Vancouver : کپی

پوراکبر لطیفه، عدلی فر مریم. بررسی محتوای ترکیبات فنولی و ظرفیت ضد اکسایشی در برگ, غوره, کشمش و شیره انگور کشمشی قرمز. علوم و صنایع غذایی ایران. 1396 [cited 2021September27];14(67):74-81. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=291858



IEEE : کپی

پوراکبر، ل.، عدلی فر، م.، 1396. بررسی محتوای ترکیبات فنولی و ظرفیت ضد اکسایشی در برگ, غوره, کشمش و شیره انگور کشمشی قرمز. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 14(67), pp.74-81. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=291858.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 210 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی