نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
مرداد 1396 , دوره  14 , شماره  66 ; از صفحه 291 تا صفحه 302 .
 
عنوان مقاله: 

اثر افزودن مقادير مختلف کنسانتره نارنج، شهد خرما و شهد توت بر خواص فيزيکوشيميايي، ميکروبي و حسي نوشيدني نارنج

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشکده مهندسی زراعی
 
چکیده: 
در تحقيق حاضر، با توجه به صنعت رو به رشد نوشيدني هاي عملگرا و افزايش آگاهي مردم، سعي بر توليد نوشيدني عملگرا بر پايه نارنج توام با شهد توت و خرما شده است که علاوه بر اثر شيرين کنندگي، داراي آثار مفيد تغذيه اي و درماني براي افراد مبتلا به ديابت و فشارخون بالا نيز باشد. لذا، از کنسانتره نارنج در دو سطح 10 و 20 درصد به همراه شهد توت و شهد خرما با نسبت هاي مختلف (صفر، 4 و 8 درصد و ترکيب 50:50 هر دو شهد در همان غلظت) به عنوان شيرين کننده طبيعي در توليد نوشيدني عملگرا استفاده شد. سپس خواص فيزيکي، شيميايي، ميکروبي و حسي نوشيدني هاي توليدي در قالب طرح کاملا تصادفي در سطح آماري 5 درصد مورد بررسي قرار گرفت. در بين تيمارهاي مورد آزمايش، کمترين ميزان افت رطوبت پس از طي 28 روز نگهداري در تيمار نارنج 20 درصد و شهد خرما 8 درصد در مقايسه با ساير تيمارها مشاهده شد. همچنين نگهداري نوشيدني ها در دماي محيط طي 28 روز نشان داد که درصد کنسانتره نارنج و ميزان شيرين کننده ها تاثير معني داري بر شاخص هاي شيميايي و ميکروبي نمونه ها داشت. با اين وجود نوشيدني عملگرا حاوي 20 درصد نارنج توام با 8 درصد شهد خرما و 4 درصد شهد توت و ترکيب هر دو شهد در غلظت 8 درصد بهترين خصوصيات فيزيکوشيميايي، ميکروبي و حسي را داشت که اين امر به دليل pH مناسبتر و محتوي بالاي فيبر، ميزان رشد ميکروبي کمتر و خواص آنتي اکسيداني و ضدميکروبي ترکيبات نوشيدني است. لذا نوشيدني نارنج توام با شيرين کننده هاي طبيعي شهد توت و خرما مي تواند به عنوان يک نوشيدني عملگرا با خصوصيات سلامتي بخش براي افراد جامعه به خصوص مبتلايان به ديابت مطرح شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رفتنی امیری، ز.، و اثنی عشری، م.، و فرهمندفر، ر. (1396). اثر افزودن مقادیر مختلف کنسانتره نارنج, شهد خرما و شهد توت بر خواص فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی نوشیدنی نارنج. علوم و صنایع غذایی ایران, 14(66), 291-302. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=291825



Vancouver : کپی

رفتنی امیری زینب، اثنی عشری مریم، فرهمندفر رضا. اثر افزودن مقادیر مختلف کنسانتره نارنج, شهد خرما و شهد توت بر خواص فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی نوشیدنی نارنج. علوم و صنایع غذایی ایران. 1396 [cited 2022May17];14(66):291-302. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=291825



IEEE : کپی

رفتنی امیری، ز.، اثنی عشری، م.، فرهمندفر، ر.، 1396. اثر افزودن مقادیر مختلف کنسانتره نارنج, شهد خرما و شهد توت بر خواص فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی نوشیدنی نارنج. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 14(66), pp.291-302. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=291825.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 119 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی