برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهمن 1396 , دوره  14 , شماره  72 ; از صفحه 177 تا صفحه 185 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير امواج فراصوت بر استخراج کارتنوئيدهاي بتاکاروتن و ليکوپن از فلفل قرمز و بهينه سازي شرايط استخراج به روش سطح پاسخ

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
 
چکیده: 

فلفل قرمز يکي از سبزي جات مهم خانواده سولاناسه است که ميوه آن داراي مقادير زيادي متابوليت هاي ثانويه (فنل، آنتي اکسيدان ها و کارتنوئيدها) مي باشد. همچنين از رنگدانه هاي قرمز موجود در فلفل بعلت ايجاد رنگ و اثرات قوي آنتي اکسيداني، به طور گسترده اي در تهيه رنگ هاي خوراکي با کاربرد غذايي استفاده مي شود. امروزه استفاده از امواج فراصوت با توجه به اثرات موثر آن در نگهداري و فرآيند مواد غذايي رو به گسترش مي باشد. هدف از اين مطالعه بررسي کارآيي امواج فراصوت در استخراج ترکيبات کارتنوئيدي از فلفل قرمز و بهينه سازي شرايط استخراج به روش سطح پاسخ (RSM) بود. در اين پژوهش اثر سه فاکتور زمان (10، 25 و 40 دقيقه)، دما (40،30 و50 درجه سانتي گراد) و شدت فراصوت (60،30 و 90 وات) بر استخراج کارتنوئيدهاي فلفل قرمز (بتاکاروتن و ليکوپن) مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان داد که با افزايش زمان، دماي استخراج و شدت صوت، ميزان کاروتنوئيدها در فلفل قرمز به ترتيب کاهش، افزايش و افزايش يافت. نتايج بهينه سازي حاصل از تجزيه توسط برنامه RSM براي استخراج حداکثر ترکيبات کارتنوئيدي فلفل، تيمار دماي 49 درجه سانتي گراد، زمان 10 دقيقه و شدت صوت 89.9 وات بود و تحت اين شرايط، ميزان استخراج بتاکاروتن 430.6 ميلي گرم در کيلوگرم و ليکوپن به ميزان 261.4 ميلي گرم در کيلوگرم بود. نتايج نشان داد که استفاده از پيش تيمار فراصوت قبل از استخراج کاروتنوئيدهاي فلفل، باعث افزايش ليکوپن و بتاکاروتن استخراجي شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 118
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی