برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1393 , دوره  7 , شماره  4 ; از صفحه 81 تا صفحه 102 .
 
عنوان مقاله: 

بهينه سازي مديريت نيتروژن کودي گندم در گرگان: مقدار و زمان مصرف کود نيتروژن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

نيتروژن يکي از مهم ترين عناصر غذايي محدود کننده عملکرد گياهان زراعي مي باشد. به منظور بررسي اثر مديريت مقدار و زمان مصرف کود نيتروژن بر عملکرد زيست توده، شاخص سطح برگ در گرده افشاني، شاخص برداشت و عملکرد دانه گندم، آزمايشي به صورت فاکتوريل در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي در 4 تکرار در مزرعه تحقيقاتي دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان در دو سال زراعي 1391-1390 و 1392-1391 اجرا شد. تيمارهاي آزمايش در سال اول شامل چهار مقدار کودي 0، 100، 175 و 250 کيلوگرم نيتروژن خالص در هکتار و در سال دوم 0، 60، 120 و 180 کيلوگرم نيتروژن خالص در هکتار و چهار مرحله تقسيط کود شامل کاشت، پنجه زني، ساقه دهي و آبستني بودند. نتايج نشان داد که مديريت مقدار و زمان کود نيتروژن بر عملکرد زيست توده، عملکرد دانه و شاخص سطح برگ گندم در گرده افشاني معني دار بود. حداکثر عملکرد حاصله 5529.9 کيلوگرم در هکتار بود که در 78 کيلوگرم در هکتار نيتروژن خالص به دست آمد. بنابراين مي توان گفت که براي حصول عملکرد مطلوب گندم، 78 کيلوگرم در هکتار نيتروژن خالص (170 کيلوگرم در هکتار کود اوره) به صورت تقسيط مصرف شود، به طوري که 12.5 درصد در مرحله کاشت، 37.5 درصد در مرحله پنجه زني، 37.5 درصد در مرحله ساقه رفتن و 12.5 درصد در مرحله آبستني مصرف گردد و نيز بهتر است که در مرحله ساقه رفتن، کود نيتروژن زودتر مصرف شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 151
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی