برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1394 , دوره  25 , شماره  1 ; از صفحه 187 تا صفحه 199 .
 
عنوان مقاله: 

تعيين ترکيبات مغذي، فراسنجه هاي تجزيه پذيري (ماده خشک، ماده آلي و پروتئين) و پروتئين قابل متابوليسم تفاله انگور و ليموترش به روش درون کيسه اي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

زمينه مطالعاتي: اين تحقيق در زمينه توليد خوراک دام بويژه در تغذيه گوسفند، بود. هدف: هدف ان تحقيق، تعيين ترکيبات مغذي و فراسنجه هاي تجزيه پذيري (ماده خشک، ماده آلي، پروتئين) تفاله هاي انگور و ليموترش به وسيله روش درون کيسه اي، بود. روش کار: ابتدا ترکيبات شيميايي تيمارهاي آزمايشي (تفاله انگور و ليموترش و يونجه) شامل پروتئين خام، ماده آلي، ديواره سلولي، خاکسترخام، چربي خام، ترکيبات فنلي و تانن کل تعيين شدند. سپس تجزيه پذيري (ماده خشک، ماده آلي، پروتئين خام) در زمان هاي صفر، 4، 8، 16، 24، 48، 72 و 96 ساعت (به روش کيسه هاي نايلوني) در قالب طرح بلوک کاملا تصادفي (3 تيمار، 3 بلوک با 3 تکرار) انجام شد. نتايج: درصد ماده آلي، ديواره سلولي و ليگنين در تفاله انگور به ترتيب 96.3، 57.6، 34.4 و نيز درصد پروتئين خام، چربي خام و کربوهيدرات هاي غيرفيبري در تفاله ليموترش به ترتيب 9.2، 7.7، 54.2 بودند. تجزيه پذيري ماده خشک، ماده آلي و پروتئين (پس از 24 ساعت انکوباسيون) تفاله انگور به ترتيب 36.3، 39.6، 48.8 و ليموترش به ترتيب 80.5، 82.0، 89.5 (درصد) به دست آمد. همچنين مقدار پروتئين عبوري قابل هضم در روده کوچک و پروتئين قابل متابوليسم (در شرايط نگهداري) تفاله انگور و ليموترش و يونجه به ترتيب 34.3، 3.0 و 13.4 و نيز 56.5، 47.7 و 81.2 (گرم در کيلوگرم) شد. نتيجه گيري نهايي: با توجه به ترکيبات شيميايي، فراسنجه هاي تجزيه پذيري (ماده خشک، ماده آلي، پروتئين) پروتئين عبوري قابل هضم در روده کوچک و پروتئين قابل متابوليسم موجود در تفاله هاي انگور و ليموترش امکان استفاده از اين خوراک ها را به ترتيب به عنوان منابع جديد فيبر غيرعلوفه اي و منبع انرژي، در تغذيه نشخوارکنندگان وجود دارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 108
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی