برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1394 , دوره  3 , شماره  4 ; از صفحه 89 تا صفحه 100 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات عصاره خرما بر شاخص هاي رشد و شاخص هاي ايمني موکوس در بچه ماهي انگشت قد کپور معمولي Cyprinus carpio Linnaeus, 1758

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
 
چکیده: 

هدف از اين مطالعه بررسي اثرات عصاره خرما بر شاخص هاي رشد، مصرف جيره و شاخص هاي ايمني موکوسي بچه ماهي کپور معمولي (C. carpio) بود. بچه ماهي هاي کپور با ميانگين وزني (4.06±0.13 گرم) تامين و با تراکم 20 قطعه در 6 تانک فايبرگلاس، در سه تکرار ذخيره سازي شدند. بچه ماهي ها به مدت 8 هفته با جيره هاي غذايي آزمايشي حاوي صفر (شاهد) و 200 ميلي ليتر بر کيلوگرم عصاره خرما (2 تيمار و 3 تکرار) تغذيه شدند. در انتهاي دوره شاخص هاي رشد، کارايي مصرف جيره (وزن نهايي، ضريب رشد ويژه و ضريب تبديل غذايي) و نيز شاخص هاي ايمني موکوسي شامل (سطوح ايمونوگلوبين کل، فعاليت ليزوزيم، پروتئاز و آلکالين فسفاتاز) بررسي شد. نتايج بدست آمده نشان داد تيمار عصاره خرما به طور معني داري سبب افزايش شاخص هاي رشد، وزن اکتسابي و کاهش ضريب تبديل غذايي در مقايسه با تيمار شاهد گرديد (p<0.05). همچنين بررسي سطوح ايمونوگلوبين کل و فعاليت آنزيم هاي ليزوزيم، پروتئاز و آلکالين فسفاتاز در موکوس بچه ماهي هاي کپور تغذيه شده با عصاره خرما نشان دهنده افزايش معني دار در مقايسه با تيمار شاهد بود. با توجه به اين نتايج مي توان گفت استفاده از عصاره خرما مي تواند به عنوان يک مکمل غذايي مفيد جهت افزايش رشد و بهبود ايمني بچه ماهي کپور معمولي مطرح باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 67
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی