برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
مرداد 1395 , دوره  10 , شماره  5 ; از صفحه 21 تا صفحه 28 .
 
عنوان مقاله: 

اثر عصاره الکلي سياه دانه بر روي پارامترهاي بيوشيميايي خون

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صبا ارومیه، ارومیه، ایران
 
چکیده: 

زمينه و هدف: سياه دانه از لحاظ طبي و مذهبي با تاريخچه اي غني، داراي ترکيبات شيميايي مفيد با اثرات فراوان بر روي سلامتي انسان است. در اين تحقيق تاثير عصاره الکلي سياه دانه بر فاکتورهاي خوني بررسي گرديد.
روش بررسي: اين مطالعه تجربي روي 28 سر موش صحرايي ماده بالغ نژاد ويستار (وزن 200-160 گرم) در قالب 4 گروه (7 موش در هر گروه) انجام شد. گروه اول (گروه شاهد)، هيچ دارويي دريافت نکردند، گروه دوم (سياه دانه) و گروه سوم (سياه دانه+ استرس بي حرکتي)، عصاره الکلي سياه دانه را با دوز 400 ميلي گرم برکيلوگرم وزن بدن، به صورت گاواژ به مدت 21 روز دريافت کردند. بايد توجه داشت که گروه سوم علاوه بر گاواژ، تحت استرس بي حرکتي نيز قرار گرفتند و در گروه چهارم تنها به حيوانات، استرس بي حرکتي داده شد. نمونه هاي خوني گرفته شده از بطن قلب جمع آوري و سپس فاکتور هاي خوني به وسيله دستگاه
Melet. MS. Cell Counter اندازه گيري شد. نتايج با استفاده از آزمون آماري واريانس يک طرفه مقايسه گرديد و سطح معني داري، p<0.05 در نظر گرفته شد.
يافته ها: در گروه تجربي (گروه دريافت کننده سياه دانه و سياه دانه+ استرس)، گلبول هاي سفيد و درصد پلاکت ها به ترتيب نسبت به گروه هاي شاهد و استرس، افزايش معني داري داشتند (
p<0.05). گلبول هاي قرمز، هماتوکريت ها و هموگلوبين ها در گروه دريافت کننده سياه دانه نسبت به گروه شاهد، اختلاف معني داري نشان نداد، اما در گروه دريافت کننده سياه دانه+استرس نسبت به گروه استرس، اختلاف معني داري (p<0.05) مشاهده گرديد.
نتيجه گيري: نتايج اين مطالعه نشان داد تاثير عصاره الکلي سياه دانه بر فاکتور هاي خوني باعث افزايش ايمني بدن، همچنين کاهش و از بين رفتن تاثيرات منفي استرس بر فاکتور هاي خوني مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رسولی، م.، و ایلخانی پور، م.، و حیدری، ر. (1395). اثر عصاره الکلی سیاه دانه بر روی پارامترهای بیوشیمیایی خون. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم, 10(5), 21-28. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=289072



Vancouver : کپی

رسولی محمدصالح، ایلخانی پور مینو، حیدری رضا. اثر عصاره الکلی سیاه دانه بر روی پارامترهای بیوشیمیایی خون. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1395 [cited 2021October24];10(5):21-28. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=289072



IEEE : کپی

رسولی، م.، ایلخانی پور، م.، حیدری، ر.، 1395. اثر عصاره الکلی سیاه دانه بر روی پارامترهای بیوشیمیایی خون. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم, [online] 10(5), pp.21-28. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=289072.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 126 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی