برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مقايسه ي اثر آنتي اكسيداني چاي بادرنجبويه- دارچين و چاي قره قات- دارچين بر استرس اكسيداتيو كارگران پتروشيمي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، سمنان، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: اين مطالعه براي مقايسه ي اثرات آنتي اكسيداني چاي دارچين و قره قات با چاي-دارچين و بادرنجبويه انجام گرفته است.
مواد و روش ها: اين پژوهش يك كارآزمايي باليني است كه در آن تعداد 50 نفر از كارگران مرد پتروشيمي مواجهه يافته با جيوه به صورت تصادفي ساده در قالب دو گروه 25 نفري در آن شركت كردند. پس از دريافت رضايت نامه ي كتبي، ابتدا از هر كدام از افراد مقدار 5 ميلي ليتر خون وريدي دريافت شد و شاخص هاي استرس اكسيداتيو در آن ها اندازه گيري گرديد. سپس براي افراد گروه اول به مدت 30 روز، 100 ميلي ليتر چاي قره قات و دارچين و به افراد گروه دوم 100 ميلي ليتر چاي بادرنجبويه و دارچين تجويز گرديد. در پايان، دوباره از افراد هر دو گروه 5 ميلي ليتر خون وريدي دريافت شد و پارامترهاي استرس اكسيداتيو آن اندازه گيري و مقايسه گرديد. جهت تجزيه و تحليل داده ها از آمار توصيفي (ميانگين و انحراف معيار) و آناليز كوواريانس استفاده گرديد.
يافته ها: ميزان آسيب
DNA و پراكسيداسيون ليپيدي پلاسما در دو گروه تفاوت معني داري را نشان داد (p=0.001 و p=0.042). شدت اثر آنتي اكسيداني چاي قره قات- دارچين بر آسيب(163.36±58.13) DNA  بود و ميزان پراكسيداسيون ليپيدي پلاسما (12.69±134.46) نيز بيشتر از بادرنجبويه- دارچين (70.95±352.05 و 16.39±138.40) بود.
نتيجه گيري: به دنبال مصرف چاي قره قات- دارچين، اثرات آنتي اكسيداني و محافظت ژنومي در پارامترهاي استرس اكسيداتيو كارگران مواجهه يافته با اثرات سمي جيوه حاصل گرديد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

فضلی، د.، و واعظی، غ. (1394). مقایسه ی اثر آنتی اکسیدانی چای بادرنجبویه- دارچین و چای قره قات- دارچین بر استرس اکسیداتیو کارگران پتروشیمی. طب مکمل, 5(3 (پیاپی 16)), 1271-1282. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=288899



Vancouver : کپی

فضلی داوود، واعظی غلامحسن. مقایسه ی اثر آنتی اکسیدانی چای بادرنجبویه- دارچین و چای قره قات- دارچین بر استرس اکسیداتیو کارگران پتروشیمی. طب مکمل. 1394 [cited 2021June16];5(3 (پیاپی 16)):1271-1282. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=288899



IEEE : کپی

فضلی، د.، واعظی، غ.، 1394. مقایسه ی اثر آنتی اکسیدانی چای بادرنجبویه- دارچین و چای قره قات- دارچین بر استرس اکسیداتیو کارگران پتروشیمی. طب مکمل, [online] 5(3 (پیاپی 16)), pp.1271-1282. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=288899.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 85 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی