برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1395 , دوره  8 , شماره  2 ; از صفحه 301 تا صفحه 311 .
 
عنوان مقاله: 

اثر روغن تخم كدو (Cucurbita Moschata) بر نفوذپذيري سد خوني مغزي و ميزان ادم مغزي در مدل جانوري سكته مغزي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، گروه فیزیولوژی، مرکز تحقیقات بیولوژی
 
چکیده: 

زمينه و هدف: سكته مغزي شايع ترين بيماري اعصاب محسوب مي گردد و شايع ترين علت مرگ در بين بيماران مغز و اعصاب را نيز شامل مي شود. اين مطالعه با هدف بررسي ارتباط بين اثر پيش تغذيه روغن تخم كدو حلوايي بر كاهش ميزان نفوذپذيري سد خوني-مغزي و ميزان ادم مغزي در مدل سكته مغزي موش صحرائي انجام گرفت.
مواد و روش كار: در اين مطالعه تجربي 35 سر موش صحرائي نر نژاد ويستار به 5 گروه 7تايي تقسيم شدند. اين گروه ها شامل كنترل، شم و سه گروه آزمايشي بودند كه دوزهاي
0.25 و 0.5 و 0.75 ميلي ليتر بر كيلوگرم وزن بدن روغن كدو را به صورت خوراكي از طريق گاواژ به مدت 30 روز دريافت نمودند. دو ساعت بعد از آخرين گاواژ ايسكمي مغزي با مدل انسداد شريان مياني مغز القا شد و 24 ساعت پس از آن نفوذپذيري سد خوني مغزي و ادم مغزي سنجش گرديد.
يافته ها: پيش تيمار با روغن كدو در دوزهاي
0.5 و 0.75 در مقايسه با گروه كنترل، كاهش معني داري در ميزان نفوذپذيري سد خوني مغزي نشان داد (p<0.05). ادم مغزي در موش هاي صحرائي دريافت كننده روغن تخم كدو با دوز 0.75 نسبت به گروه كنترل كه روغن تخم كدو را دريافت نكرده بود داراي كاهش معني داري بود (p<0.05).
نتيجه گيري: نتايج نشان داد كه مصرف روغن تخم كدو در موش هاي صحرائي متحمل ايسكمي-خونرساني مجدد مي تواند در كاهش علائم سكته مغزي ايسكميك موثر باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 133
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی