برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1395 , دوره  4 , شماره  3 ; از صفحه 40 تا صفحه 47 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير مصرف ويتامين C خوراکي بر ميزان قند خون ناشتا و سطح هموگلوبين گليکوزيله در بيماران مبتلا به ديابت نوع دو

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران
 
چکیده: 
مقدمه و هدف: ديابت يک بيماري متابوليکي است که يکي از مشخصه هاي آن هيپرگليسمي است و اين عامل مي تواند عوارض مهلکي ايجاد کند. يکي از معيارهاي تشخيص و کنترل ديابت سنجش قند خون ناشتا و هموگلوبين گليکوزيله در خون مي باشند. از طرفي ويتامين C، تحمل به افزايش گلوکز را بهبود مي بخشد، لذا هدف از انجام اين پژوهش بررسي تاثير مصرف ويتامين C بر ميزان قند خون ناشتا و سطح هموگلوبين گليکوزيله در بيماران مبتلا به ديابت نوع دو بود.مواد و روش ها: اين مطالعه از نوع کار آزمايي باليني شاهد دار بود. 74 نفر نمونه که شرايط شرکت در مطالعه را دارا بودند با روش نمونه گيري مبتني بر هدف وارد مطالعه و به طور تصادفي به دو گروه آزمون و شاهد تقسيم شدند. در ابتدا قند خون ناشتا و HbA1c اندازه گيري شد. سپس گروه آزمون به مدت سه ماه تحت درمان با قرص ويتامين C قرار گرفت و اطلاعات به دست آمده با آزمون هاي t مستقل و زوجي در نرم افزار SPSS نسخه 19 تجزيه و تحليل شدند.يافته ها: نتايج نشان داد در گروه کنترل ميزان کاهش شاخص هاي بيوشيميايي مورد سنجش به طور معني داري بيشتر از گروه شاهد بود. بدين معنا که بين متغيرها در دو گروه پس از انجام مداخله اختلاف آماري معني داري ديده شد.بحث و نتيجه گيري: نتايج نشان مي دهد که ويتامين C مي تواند از طريق رقابت با گلوگز ميزان گليکوزيله شدن هموگلوبين و همچنين قند خون ناشتا را در بيماران ديابت نوع 2 کاهش دهد. اين اثر مي تواند براي کنترل مکانيسم آسيب زايي گليکوزيله شدن پروتئين در ديابت، بعد از انجام مطالعات دقيق تر، بکار رود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

منصوری، ع.، و شهدادی، ح.، و خمری، م.، و نوشیروانی، س.، و نوشیروانی، ه. (1395). بررسی تاثیر مصرف ویتامین C خوراکی بر میزان قند خون ناشتا و سطح هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو. پرستاری دیابت, 4(3), 40-47. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=285292



Vancouver : کپی

منصوری علی، شهدادی حسین، خمری مریم، نوشیروانی ساجده، نوشیروانی هانیه. بررسی تاثیر مصرف ویتامین C خوراکی بر میزان قند خون ناشتا و سطح هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو. پرستاری دیابت. 1395 [cited 2021December05];4(3):40-47. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=285292



IEEE : کپی

منصوری، ع.، شهدادی، ح.، خمری، م.، نوشیروانی، س.، نوشیروانی، ه.، 1395. بررسی تاثیر مصرف ویتامین C خوراکی بر میزان قند خون ناشتا و سطح هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو. پرستاری دیابت, [online] 4(3), pp.40-47. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=285292.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 327 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی