4 SID.ir | بررسي تاثير اسيدشويي بر خواص مقاومتي و دوامي بتن داراي خاكستر پوسته برنج
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير اسيدشويي بر خواص مقاومتي و دوامي بتن داراي خاكستر پوسته برنج

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه آموزش عالی علاءالدوله سمنانی، گرمسار
 
چکیده: 

بهره گيري از پوزولان ها به منظور كاهش مصرف سيمان به عنوان يكي از راهكارهاي كاهش آلودگي هاي به وجود آمده ناشي از توليد سيمان پرتلند مطرح مي باشد. در همين راستا، يكي از فعال ترين پوزولان هاي بكار گرفته شده خاكستر حاصل از احتراق كنترل شده پوسته برنج بوده كه نتايج قابل قبولي را در بهبود دوام و مشخصات مكانيكي بتن نشان داده است. از طرفي يكي از موثرترين روش ها به منظور بهبود كيفيت اين نوع پوزولان كه كمتر مورد توجه قرار گرفته، اسيد شويي پوسته هاي شلتوك برنج قبل از احتراق آن است. در اين مقاله به بررسي مقاومت و دوام بتن ساخته شده با خاكستر توليدي از روش اسيد شويي پرداخته شده است. در همين راستا و به منظور مقايسه، نمونه هايي از پوزولان خاكستر پوسته برنج اسيد شويي نشده، زئوليت و دوده سيليسي ساخته شده و مورد آزمايش هاي مقاومت فشاري، عمق نفوذ آب تحت فشار، مقاومت الكتريكي، پتانسيل نيم پيل و نفوذ تسريع شده يون كلر قرار گرفتند. نتايج نشان دهنده كارايي مناسب روش اسيدشويي مي باشد. به طوريكه خاكستر پوسته برنج اسيد شويي شده از منظر مقاومتي و دوامي مناسب تر از نوع اسيد شويي نشده و نيز زئوليت عمل نموده است. همچنين اگرچه دوام نمونه هاي حاوي خاكستر پوسته برنج اسيد شويي شده كمتر از نمونه هاي داراي دوده سيليس مي باشد، ليكن مقاومت فشاري اين نمونه ها بسيار نزديك به مقاومت نمونه هاي شامل دوده سيليس بوده است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 99
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی