برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1395 , دوره  7 , شماره  28 ; از صفحه 149 تا صفحه 160 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير منبع، مقدار و روش کاربرد آهن بر خصوصيات کمي، کيفي و نرخ سودآوري توت فرنگي (Fragaria×ananassa Duch) رقم سلوا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران
 
چکیده: 

آهکي بودن و pH بازي خاک هاي منطقه جيرفت سبب شده است تا جذب عناصر ريزمغذي، به ويژه آهن، به وسيله گياه توت فرنگي دچار مشکل شود. در پژوهش گلخانه اي حاضر، تيمارها ترکيبي از منابع مختلف آهن، روش مصرف و مقدار مصرف بودند. نتايج نشان داد که استفاده از کلات آهن (Fe-EDDHA) به روش مصرف خاکي، به مقدار 10.5 کيلوگرم در هکتار، باعث به دست آمدن بيشترين عملکرد ميوه، متوسط وزن ميوه و ويتامين ث مي شود. بر اساس مقايسات گروهي، به طور کلي، مصرف آهن با هر روش کاربرد و هر ترکيبي، سبب تفاوت معني دار در اغلب صفات گياهي اندازه گيري شده (به استثناي اسيديته ميوه و ويتامين ث)، گرديد. بنابراين، فارغ از نوع و روش مصرف آهن، کاربرد آن براي افزايش عملکرد و برخي ديگر از پارامترهاي کيفي توت فرنگي در شرايط گلخانه در منطقه جيرفت ضروري مي باشد. بررسي اقتصادي تيمارهاي آزمايش نشان داد که استفاده از سولفات و رکسنول آهن به صورت محلول پاشي، با توجه به هزينه هايي که بر گلخانه دار تحميل مي کند، توجيه اقتصادي ندارد. به طور کلي، استفاده از سکوسترين آهن (به صورت مصرف خاکي) در مقايسه با دو ترکيب سولفات آهن و رکسنول آهن، که به روش محلول پاشي استفاده شدند، از نظر اقتصادي توجيه بسيار خوبي دارد. از نظر مقدار، مصرف 4.5 کيلوگرم سکوسترين آهن در هکتار در مقايسه با 7.5 و 10.5 کيلوگرم در هکتار از توجيه بيشتري از لحاظ اقتصادي برخوردار بوده و داراي نرخ سودآوري بيشتري (به ترتيب 1979.95 درصد در مقايسه با 1345 و 1176.89 درصد) مي باشد. بنابراين، کاربرد سکوسترين آهن 138 ( Fe-EDDHA) به مقدار 4.5 کيلوگرم در هکتار، به صورت کاربرد خاکي، براي کشت هاي گلخانه اي توت فرنگي در منطقه جيرفت، که شرايطي مشابه اين آزمايش دارند، توصيه مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حسینی، ی.، و بهادری، م. (1395). تاثیر منبع, مقدار و روش کاربرد آهن بر خصوصیات کمی, کیفی و نرخ سودآوری توت فرنگی (Fragaria×ananassa Duch) رقم سلوا. علوم و فنون کشت های گلخانه ای, 7(28), 149-160. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=284600



Vancouver : کپی

حسینی یعقوب، بهادری محمد. تاثیر منبع, مقدار و روش کاربرد آهن بر خصوصیات کمی, کیفی و نرخ سودآوری توت فرنگی (Fragaria×ananassa Duch) رقم سلوا. علوم و فنون کشت های گلخانه ای. 1395 [cited 2021September26];7(28):149-160. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=284600



IEEE : کپی

حسینی، ی.، بهادری، م.، 1395. تاثیر منبع, مقدار و روش کاربرد آهن بر خصوصیات کمی, کیفی و نرخ سودآوری توت فرنگی (Fragaria×ananassa Duch) رقم سلوا. علوم و فنون کشت های گلخانه ای, [online] 7(28), pp.149-160. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=284600.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 288 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی