نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1395 , دوره  6 , شماره  2 ; از صفحه 149 تا صفحه 155 .
 
عنوان مقاله: 

سنتز مايکروويو نانوذرات اکسيد آهن و اکسيد روي و ارزيابي کاربرد آن در غلظت آهن و روي دانه گندم (.Triticum aestivum L) و رابطه آن با بازده دانه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
*
 
چکیده: 
نانوذرات اکسيد آهن و اکسيد روي با يک روش سريع مايکروويو سنتز شدند. نانوساختارهاي اکسيد آهن از طريق يک واکنش سريع بين نيترات فلز و آمونياک سنتز شدند. نانوساختارها با پراش پرتوايکس و ميکروسکوپ روبشي الکتروني مشخصه يابي گرديدند. هدف غني سازي زراعي افزايش و توسعه مواد مغذي در بخش هاي خوراکي گياهان است. عناصر کم مصرف منيزيم (Mg)، منگنز (Mn)، مس (Cu)، بور (B) و کلسيم (Ca) براي گياهان، انسان ضروري است. افزايش ظرفيت عمده محصولات، تا حد زيادي تغذيه انسان در مقياس جهاني را بهبود بخشيده است. به منظور بررسي اثر آهن و روي بر جذب عناصر دو رقم از گندم، يک مطالعه مزرعه اي در استان مرکزي (ايران) در سال 15-2014 انجام شد. طرح آزمايشي مورد استفاده براي اين تحقيق يک آزمايش فاکتوريل در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي با سه تکرار بود. عامل ها دو رقم گندم شامل بک کراس روشن (V1) و لاين (V2) C-78-14، سه سطح آهن از Fe-EDDHA (سکسترين 138) شامل عدم استفاده از آهن (F0)، سولفات آهن (F1) و نانو (F2) Fe2O3 و سه سطح روي شامل عدم استفاده از روي (Z0)، سولفات روي (Z1) و نانو ZnO بودند. نتايج نشان داد که استفاده از نانوذرات افزايش پارامترهاي مانند منيزيم، منگنز، مس، بور و کلسيم را باعث شده است. بالاترين سطح از عملکرد دانه با 5.13 تن در هکتار مربوط از لاين C-78-14 بدست آمده است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

خاقانی، ش.، و قنبری، ب. (1395). سنتز مایکروویو نانوذرات اکسید آهن و اکسید روی و ارزیابی کاربرد آن در غلظت آهن و روی دانه گندم (.Triticum aestivum L) و رابطه آن با بازده دانه. نانوساختارها, 6(2), 149-155. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=284327



Vancouver : کپی

خاقانی شهاب، قنبری بهار. سنتز مایکروویو نانوذرات اکسید آهن و اکسید روی و ارزیابی کاربرد آن در غلظت آهن و روی دانه گندم (.Triticum aestivum L) و رابطه آن با بازده دانه. نانوساختارها. 1395 [cited 2022May22];6(2):149-155. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=284327



IEEE : کپی

خاقانی، ش.، قنبری، ب.، 1395. سنتز مایکروویو نانوذرات اکسید آهن و اکسید روی و ارزیابی کاربرد آن در غلظت آهن و روی دانه گندم (.Triticum aestivum L) و رابطه آن با بازده دانه. نانوساختارها, [online] 6(2), pp.149-155. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=284327.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 206 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی