برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1394 , دوره  28 , شماره  5 (ويژه نامه) ; از صفحه 1119 تا صفحه 1128 .
 
عنوان مقاله: 

اثر اسيد آمينه آرژينين بر برخي پارامترهاي اکسيداتيو و افزايش تحمل به شوري در گياه گندم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* کرمان، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی
 
چکیده: 
در اين پژوهش اثر پيش تيمار بذر با اسيد آمينه آرژينين (اسيد آمينه پيش ساز نيتريک اکسيد و پلي آمينها)، بر پارامترهاي رشد، نسبت K+/Na+ و کاهش تنش اکسيداتيو ناشي از شوري (300 ميلي مولار کلريد سديم) در گياه گندم مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان داد که تنش شوري تقريبا بر پارامترهاي رشدي اثر معني داري نداشت اما تمام شاخص هاي اکسيداتيو نظر پراکسيداسيون ليپيد، محتوي هيدروژن پراکسيد و فعاليت آنزيم هاي آنتي اکسيدان را افزايش داد. خيساندن بذرها در آرژينين (0.5 ميلي مولار) به مدت 24 ساعت مقدار مالون دي آلدئيد و هيدروژن پراکسيد را در گياهان تحت تنش کاهش داد. در گياهاني که تحت تنش شوري قرار داشتند پيش تيمار بذر با آرژينين همچنين باعث افزايش فعاليت آنزيم هاي آنتي اکسيدان GPX ريشه و اندام هوايي و فعاليت آنزيم APX ريشه در مقايسه با گياهان پيش تيمار نشده با آرژينين شد. در اين پژوهش نسبت K+ به Na+ در گياهان تحت تنش کاهش يافت در حاليکه پيش تيمار بذر با آرژينين اين نسبت را در گياهان افزايش داد. با توجه به اينکه اثر حفاظتي برخي ترکيبات حاصل از متابوليسم آرژينين مانند نيتريک اکسيد و پلي آمينها در افزايش تحمل به تنش در مطالعات قبلي گزارش شده است، در اين بررسي به نظر مي رسد که اسيد آمينه آرژينين به صورت مستقيم ويا از طريق برخي ترکيبات حاصل از متابوليسم آن مانند نيتريک اکسيد و يا پلي آمينها باعث افزايش تحمل به تنش شوري شده است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نصیبی، ف.، و منوچهری کلانتری، خ.، و محمدی نژاد، ق.، و زنگنه، ر. (1394). اثر اسید آمینه آرژینین بر برخی پارامترهای اکسیداتیو و افزایش تحمل به شوری در گیاه گندم. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران), 28(5 (ویژه نامه)), 1119-1128. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=283812



Vancouver : کپی

نصیبی فاطمه، منوچهری کلانتری خسرو، محمدی نژاد قاسم، زنگنه رویا. اثر اسید آمینه آرژینین بر برخی پارامترهای اکسیداتیو و افزایش تحمل به شوری در گیاه گندم. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران). 1394 [cited 2021December04];28(5 (ویژه نامه)):1119-1128. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=283812



IEEE : کپی

نصیبی، ف.، منوچهری کلانتری، خ.، محمدی نژاد، ق.، زنگنه، ر.، 1394. اثر اسید آمینه آرژینین بر برخی پارامترهای اکسیداتیو و افزایش تحمل به شوری در گیاه گندم. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران), [online] 28(5 (ویژه نامه)), pp.1119-1128. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=283812.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 115 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی