برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1394 , دوره  28 , شماره  4 ; از صفحه 695 تا صفحه 711 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات دگرآسيبي علف هرز سوروف (.Echinochola cruss- galli L) بر روي برخي صفات تشريحي برنج (.Oryza sativa L) رقم زراعي طارم محلي در مراحل گلدهي و رسيدن دانه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، دانشگاه الزهرا، دانشکده علوم پایه، گروه زیست شناسی
 
چکیده: 

برنج (Oryza sativa L.) و سوروف (Echinochola cruss- galli L.) گياهاني يکساله و متعلق به تيره غلات مي باشند. سوروف يکي از مهم ترين علف هاي هرز شاليزار هاي برنج در ايران و جهان است. در اين مطالعه اثرات دگرآسيبي سوروف بر صفات تشريحي گياه برنج طارم محلي در مراحل گلدهي و رسيدن دانه مورد بررسي قرار گرفت. آزمايشي با استفاده از عصاره هاي آبي 50 و 100% ريشه و اندام هوايي گياه سوروف به منظور بررسي اثر آن ها بر روي صفات تشريحي برنج طراحي شد. نتايج نشان داد در برنج هاي تيمار شده با عصاره هاي آبي 100% ريشه سوروف در مرحله گلدهي و رسيدن دانه، تعداد و اندازه دانه هاي سيليسي در سلول هاي روپوست پشتي برگ و روپوست ساقه و تعداد و اندازه دستجات روزنه اي برگ افزايش يافتند. در برش عرضي ساقه تعداد و اندازه برآمدگي هاي ناشي از دانه هاي سيليسي در سطح ساقه و نيز اندازه دستجات آوندي افزايش نشان داد. در برنج هاي تيمار ديده با عصاره هاي آبي ريشه سوروف با افزايش سيليس در برگ و ساقه گياه برنج، طول ساقه، مقدار محصول، مقاومت در مقابل کرم ساقه خوار و استحکام ساقه در مقابل ورس (خوابيدگي ناشي از باد و باران) افزايش يافتند. نتايج نشان داد که عصاره هاي آبي ريشه سوروف بر تعداد و اندازه دانه هاي سيليسي و بر آمدگي هاي ناشي از آن ها در برگ و ساقه اثر مثبت داشت و باعث افزايش مقاومت و استحکام ساقه ها شد که به افزايش برداشت محصول برنج شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 89
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی