6 SID.ir | اثرات تضعيفي عصاره ي آبي دارچين بر يادگيري و حافظه فضايي رت صحرايي نر مبتلا به ديابت شده با استرپتوزوتوسين
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثرات تضعيفي عصاره ي آبي دارچين بر يادگيري و حافظه فضايي رت صحرايي نر مبتلا به ديابت شده با استرپتوزوتوسين

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: دارچين (Cinnamonum verum) داراي اثرات درماني همچون ضد ديابت، کاهش دهنده وزن، چربي و قند خون مي باشد. هدف از انجام اين مطالعه، بررسي اثرات عصاره آبي دارچين بر يادگيري و حافظه فضايي در رت هاي مبتلا به ديابت بود.
روش ها: در اين بررسي، 28 سر رت نر بالغ از نژاد ويستار (
Wistar) با محدوده وزني 30±200 گرم استفاده شد. رت ها به چهار گروه هفت تايي شاهد يا سالم، سالم دريافت کننده عصاره، مبتلا به ديابت و مبتلا به ديابت دريافت کننده عصاره تقسيم شدند. القاي ديابت با تزريق داخل صفاقي 50 ميلي گرم بر کيلوگرم استرپتوزوتوسين انجام شد. آزمايش ها براي سه هفته طراحي شد. در اين مدت، تيمار با استفاده از عصاره با دز 200 ميلي گرم بر کيلوگرم انجام شد. در پايان دوره، وزن رت هاي تحت تيمار با گروه شاهد مقايسه گرديد. سنجش يادگيري و حافظه فضايي به کمک ماز شعاعي هشت بازويي انجام شد. داده ها با نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون Repeated measures ANOVA تحليل شد.
يافته ها: افزايش معني دار (
P<0.05) در زمان سپري شدن براي يافتن غذا در رت هاي مبتلا به ديابت، دريافت کننده عصاره و مبتلا به ديابت دريافت کننده عصاره در مقايسه با گروه شاهد، نشان دهنده اثرات تضعيفي دارچين روي يادگيري و حافظه فضايي رت ها بود.
نتيجه گيري: عصاره آبي دارچين، منجر به تضعيف يادگيري و حافظه فضايي رت هاي مبتلا به ديابت مي شود. احتمال مي رود اين اثر تضعيفي در رت هاي ديابتي دريافت کننده دارچين، ناشي از افزايش قند خون و اثرات مخرب آن بر عملکرد سيستم عصبي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 102
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی