4 SID.ir | شناسائي و توالي يابي ژن تلخي (sgt1) بادمجان (.Solanum melongena L)

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

شناسائي و توالي يابي ژن تلخي (sgt1) بادمجان (.Solanum melongena L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
 
چکیده: 

يکي از مهم ترين صفات نامطلوب بادمجان وجود تلخي در ميوه هاي آن است که عمدتا مربوط به وجود گليکوآلکالوييد سولاسونين مي باشد. توليد و تجمع اين ماده با اضافه شدن قند به آلکالوييد سولاسودين توسط آنزيم هاي سولاسودين گليکوزيل ترانسفراز (Solasodine glycosyltransferase) انجام مي شود. اين آنزيم در بادمجان شناسايي و خصوصيات آن تعيين شده ولي توالي ژن کدکننده آن مطالعه نشده است.بنابراين هدف از اين مطالعه شناسايي و توالي يابي ژن کدکننده اين آنزيم در بادمجان مي باشد. در اين مطالعه، توالي هاي مربوط به ژن sgt1 در گونه هاي خويشاوند بادمجان از NCBI استخراج و با هم رديفي آن ها نواحي حفاظت شده مشخص شد. واکنش هاي PCR بر روي DNA و cDNA با ترکيب هاي آغازگري مختلف منجر به تکثير باندهايي با اندازه هاي مختلف بين حدود 200 تا 3000 جفت باز شد. تعدادي از اين باندها پس از الکتروفورز، از روي ژل جدا و توالي يابي شدند. توالي هاي مربوط بررسي و با حذف مناطق هم پوشان، توالي ناحيه کدکننده اين ژن در بادمجان مشخص شد. بررسي هاي بيوانفورماتيکي نشان داد که توالي اين ژن در بادمجان تشابه بالايي با توالي آن در ساير گياهان خانواده Solanaceae از قبيل سيب زميني، گوجه-فرنگي، فلفل و توتون دارد. دستيابي به توالي اين ژن در بادمجان مي تواند مقدمه اي براي انجام تحقيقات مشابه و دستيابي به توالي ژن هاي sgt2 و sgt3 شود. کاهش بيان و حتي خاموش کردن اين ژن ها منجر به توليد ژنوتيپ هاي بادمجان با تلخي پايين تر و کيفيت به مراتب بالاتر خواهد شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 132
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی