برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

سطوح مختلف اسانس گشنيز در جيره جوجه هاي گوشتي: اثرات بر عملکرد رشد، خصوصيات لاشه و فراسنجه هاي ايمني خون

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، کدپستی: 3391653755
 
چکیده: 

استفاده از اسانس هاي گياهي به جاي آنتي بيوتيک در تغذيه طيور، منجر به بهبود عملکرد طيور مي شود. هدف از تحقيق حاضر، بررسي سطوح مختلف اسانس گشنيز بر عملکرد رشد، خصوصيات لاشه و سيستم ايمني در جوجه هاي گوشتي بود. از 200 قطعه جوجه يک روزه سويه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفي با 5 تيمار و 4 تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. گروه هاي آزمايشي شامل شاهد (بدون افزودني غذايي)، آنتي بيوتيک فلاووفسفوليپول (جيره پايه +600 ميلي گرم بر کيلوگرم)، سطوح مختلف اسانس گشنيز (100، 200 و 300 ميلي گرم بر کيلوگرم) + جيره پايه بودند. افزايش وزن بدن، خوراک مصرفي و ضريب تبديل خوراک به صورت هفتگي اندازه گيري شد. نتايج در کل دوره پرورشي نشان داد که تيمار آنتي بيوتيک بيشترين مصرف خوراک را نسبت به تيمارهاي سطوح 100 و 200 ميلي گرم بر کيلوگرم اسانس گشنيز داشت (P<0.01). همچنين، بيشترين افزايش وزن در تيمارهاي آنتي بيوتيک و سطح300 ميلي گرم بر کيلوگرم اسانس گشنيز نسبت به تيمارهاي شاهد و سطح 100 ميلي گرم بر کيلوگرم اسانس گشنيز مشاهده شد (P<0.01). در نهايت، بهترين ضريب تبديل خوراک در تيمارهاي اسانس گشنيز و آنتي بيوتيک مشاهده شد (P<0.01). بالاترين وزن نسبي لاشه و ران و پايين ترين وزن نسبي دستگاه گوارش جوجه ها در تيمارهاي اسانس گشنيز و آنتي بيوتيک در مقايسه با گروه شاهد مشاهده شد (P<0.05). پارامترهاي سيستم ايمني در جوجه هاي گوشتي تحت تاثير تيمارهاي آزمايشي قرار نگرفت. نتايج تحقيق حاضر نشان مي دهد که افزودن اسانس گشنيز به جيره جوجه هاي گوشتي مانند آنتي بيوتيک ها تاثير معني داري بر بهبود عملکرد رشد و خصوصيات لاشه در 42 روزگي دارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

غضنفری، ش.، و محمدی، ز. (1394). سطوح مختلف اسانس گشنیز در جیره جوجه های گوشتی: اثرات بر عملکرد رشد, خصوصیات لاشه و فراسنجه های ایمنی خون. زیست شناسی جانوری تجربی, 4(3 (پیاپی 15)), 21-30. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=283157



Vancouver : کپی

غضنفری شکوفه، محمدی زاهد. سطوح مختلف اسانس گشنیز در جیره جوجه های گوشتی: اثرات بر عملکرد رشد, خصوصیات لاشه و فراسنجه های ایمنی خون. زیست شناسی جانوری تجربی. 1394 [cited 2021June14];4(3 (پیاپی 15)):21-30. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=283157



IEEE : کپی

غضنفری، ش.، محمدی، ز.، 1394. سطوح مختلف اسانس گشنیز در جیره جوجه های گوشتی: اثرات بر عملکرد رشد, خصوصیات لاشه و فراسنجه های ایمنی خون. زیست شناسی جانوری تجربی, [online] 4(3 (پیاپی 15)), pp.21-30. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=283157.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 153 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی