3 SID.ir | بررسي اثرات عصاره هيدروالكلي ميوه نسترن (.Rosa canina L) بر مقادير گلوكز پلاسما در موش هاي صحرايي نر ديابتي
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات عصاره هيدروالكلي ميوه نسترن (.Rosa canina L) بر مقادير گلوكز پلاسما در موش هاي صحرايي نر ديابتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی تهران
 
چکیده: 

مقدمه: ديابت مليتوس از شايع ترين بيماري هاي مزمن و متابوليكي در انسان است كه مشخصه اصلي آن افزايش گلوكز خون مي باشد. هدف از اين مطالعه، مقايسه اثرات هيپوگليسميك تجويز عصاره ميوه نسترن در موش هاي صحرايي سالم و ديابتي است.
روش بررسي: اين مطالعه، يك مطالعه تجربي بود كه تعداد
72 سر موش هاي صحرايي نر ديابتي نژاد Wistar انتخاب و در 6 گروه زير تقسيم بندي شدند:
گروه (1): كنترل؛ گروه (2): كنترل استرپتوزوسين (ديابتي)؛ گروه (3): كنترل عصاره ميوه نسترن 50 ميلي گرم بر كيلوگرم؛ گروه (4): كنترل عصاره ميوه نسترن 100 ميلي گرم بر كيلوگرم؛ گروه (5): ديابتي به همراه تجويز عصاره ميوه نسترن 50 ميلي گرم بر كيلوگرم؛ گروه (6): ديابتي به همراه تجويز عصاره ميوه نسترن 100 ميلي گرم بر كيلوگرم؛ همچنين براي ايجاد ديابت از استرپتوزوسين (STZ) با (دوز 60 mg/kg) از طريق تزريق داخل صفاقي استفاده گرديد، پس از انجام تيمار خون گيري در ساعت هاي صفر ،2 و 4 ساعت بعد از تجويز خوراكي عصاره به عمل آمد.
نتايج: بين گروه هاي مورد مطالعه از نظر مقادير گلوكز خون تفاوت معني داري وجود داشت، به طوري كه بين گروه هاي ديابتي، كمترين مقدار گلوكز خون در گروه هاي تجربي ديابتيك با دوز
50 و 100 ميلي گرم بر كيلوگرم مشاهده شد كه بيانگر وجود خاصيت كاهندگي مقادير گلوكز خون در عصاره ميوه نسترن با دوز 50 و 100 ميلي گرم بر كيلوگرم در موارد ديابت مليتوس است.
نتيجه گيري: به نظر مي رسد تجويز عصاره مذكور در موارد افزايش قند خون به منظور پيشگيري و كنترل و نيز عوارض حاصل از آن نيازمند مطالعات بيشتري در اين زمينه مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 183
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی