برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1392 , دوره  49 , شماره  4 ; از صفحه 165 تا صفحه 170 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير دما در آلودگي گياهان چغندرقند به ويروس پيچيدگي شديد بوته چغندرقند و بهبودي گياهان آلوده (مقاله کوتاه)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
 
چکیده: 

به منظور بررسي تاثير دما بر ميزان آلوده سازي و غلظت ويروس، گياهان چغندرقند توسط باکتري حاوي همسانه عفونت زاي جدايه ايراني ويروس پيچيدگي شديد بوته چغندرقند (BSCTV-IR) مايه زني و سپس در دماهاي 20، 25، 30 و 35oc نگه داري شدند. حضور ويروس در گياهان در زمان هاي 7، 14 و 21 روز پس از مايه زني توسط پي سي آر سنجيده شد. نتايج نشان داد که بهينه درجه حرارت براي آلوده سازي چغندرقند توسط BSCTV-IR دماي 25oc مي باشد. در دماي 35oc هيچ کدام از گياهان چغندرقند به اين ويروس آلوده نشدند. جهت سنجش بهبودي، گياهان پس از بروز علائم شاخص بيماري به دماهاي ذکر شده منتقل شدند و بهبودي در اولين برگ تازه تشکيل شده گياه چغندرقند هفت روز پس از نگه داري بوته ها در دماي 35oc مشاهده گرديد. اين مدت براي بوته هاي نگه داري شده در دماهاي 30، 30-25، 25 و 20oc به ترتيب 12، 18، 25 و 28 روز بود. مايه زني مجدد گياهان بهبوديافته با ويروس هيچ علائمي را در برگ هاي جديد ايجاد نکرد که نشان دهنده مقاومت گياه بهبود يافته به آلودگي مجدد با ويروس مشابه است. سنجش کمي دي ان اي ويروس توسط واکنش زنجيره اي پليمراز در زمان واقعي (real-time PCR) کاهش قابل توجه دي ان اي ويروس را در برگ هاي بهبوديافته در مقايسه با برگ هاي داراي علائم نشان داد.
متن کامل اين مقاله به زبان انگليسي مي باشد، لطفا براي مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگليسي مراجعه فرماييد.
لطفا براي مشاهده متن کامل اين مقاله اينجا را کليک کنيد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 86
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی