3 SID.ir | بررسي شيوع آلودگي سالمونلايي در مرغ هاي عرضه شده براي مصرف در همدان
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي شيوع آلودگي سالمونلايي در مرغ هاي عرضه شده براي مصرف در همدان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان همدان
 
چکیده: 

سالمونلوز شايعترين نوع مسموميت غذايي در جهان مي باشد و طيور بويژه مرغ از گسترده ترين مخزن سالمونلا به شمار مي روند. در يک بررسي توصيفي - مقطعي تعداد 140 نمونه از مرغ هاي پرکنده و آماده فروش در مرغ فروش هاي شهر همدان، جهت جداسازي انواع گونه هاي سالمونلا مورد آزمايش ميکروبي قرار گرفتند. از اين تعداد 70 عدد آنها را مرغ هاي منجمد و 70 عدد ديگر مرغ هاي تازه تشکيل مي دادند. از هر نوع سه نمونه امعا، پوست و ماهيچه برداشته و در محيط کشت اختصاصي؛ رشد داده شدند.
12 نمونه از تعداد مرغ هاي آزمايش شده آلوده تشخيص داده شدند و نسبت آلودگي 8.6% بود. ميزان آلودگي در مرغ هاي تازه به مراتب بيشتر از مرغ هاي منجمد بود. شايعترين سالمونلاهاي جدا شده از نوع
S.typhimurium و S.enteritidis مي باشد. با توجه به ميزان آلودگي طيور به اين باکتري در مصرف فرآورده هاي مرغي مخصوصا بصورت خام بايد دستورالعمل هاي بهداشتي را مد نظر داشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 133
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی