برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1394 , دوره  3 , شماره  2 ; از صفحه 59 تا صفحه 67 .
 
عنوان مقاله: 

اثرات ضد ميکروبي عصاره الکلي زنجبيل (Zingiber officinale) بر برخي باکتري هاي بيماري زاي آبزيان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
 
چکیده: 

وقوع بيماري ها يک فاکتور محدود کننده در مزارع پرورش ماهي محسوب مي شود. تعداد زيادي از گياهان به عنوان گياهان دارويي سنتي براي درمان و کنترل بيماري ها به کار مي رود. يکي از اين گياهان زنجبيل است. در اين مطالعه اثرات ضد باکتريايي عصاره الکلي گياه زنجبيل بر شش باکتري شاخص گرم مثبت و گرم منفي Vibrio alginolyticus، Vibrio parahemolyticus، Micrococcus luteus، Staphylococcus epidermicus، Bacillus cereus و Stereptococcus zoo epidermicus بررسي شد. عصاره گيري از ريزوم گياه زنجبيل توسط اتانول 80 درجه در آزمايشگاه انجام گرفت. براي ارزيابي اثرات ضد ميکروبي عصاره زنجبيل، تست انتشار در آگار به روش ديسک بر باکتري هاي مورد مطالعه انجام پذيرفت. حداقل غلظت مهاري (MIC) و حداقل غلظت باکتري کشي (MBC)، توسط روش رقيق سازي سريالي و با استفاده از محيط کشت مايع در ميکروپليت هاي 96 خانه اي تعيين گرديد. نتايج نشان داد که عصاره الکلي زنجبيل بر رشد و همچنين کشندگي تمامي سويه هاي باکتريايي مورد اشاره اثر داشت. بيشترين اثر باکتري کشي و بازدارندگي از رشد، بر باکتري V. alginolyticus و کمترين اثر بر باکتري V. parahemolyticus مشاهده گرديد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

اسدی، ط.، و زنگویی، ن.، و موسوی، س.، و ذاکری، م.، و بتوندی، ز. (1394). اثرات ضد میکروبی عصاره الکلی زنجبیل (Zingiber officinale) بر برخی باکتری های بیماری زای آبزیان. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی, 3(2), 59-67. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=278844



Vancouver : کپی

اسدی طیبه، زنگویی نسیم، موسوی سیدمحمد، ذاکری محمد، بتوندی زیبا. اثرات ضد میکروبی عصاره الکلی زنجبیل (Zingiber officinale) بر برخی باکتری های بیماری زای آبزیان. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی. 1394 [cited 2021November28];3(2):59-67. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=278844



IEEE : کپی

اسدی، ط.، زنگویی، ن.، موسوی، س.، ذاکری، م.، بتوندی، ز.، 1394. اثرات ضد میکروبی عصاره الکلی زنجبیل (Zingiber officinale) بر برخی باکتری های بیماری زای آبزیان. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی, [online] 3(2), pp.59-67. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=278844.



 

 
بازدید یکساله 132 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی