برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

آگاهي رابطان بهداشتي شهرستان دماوند در خصوص ايمني غذايي: يک مطالعه مبتني بر راهنماي سازمان جهاني بهداشت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
 
چکیده: 

مقدمه: بيماري هاي منتقله از غذا معمولا به دليل آلودگي ميکروبي يا سموم موجود در طبيعت ايجادشده و با ورود اين ميکروارگانيسم ها (باکتري ها، ويروس ها، انگل ها) و يا مواد شيميايي از طريق آب و غذاي آلوده به انسان منتقل مي شود. مواد غذايي ناسالم زمينه ساز بيش از 200 بيماري از بيماري هاي اسهالي تا انواع مختلفي از سرطان ها مي باشند. لذا ايمني مواد غذايي يک اولويت بهداشت عمومي است. مطالعه حاضر باهدف تعيين ميزان آگاهي رابطان بهداشتي شهرستان دماوند درباره ايمني غذايي با توجه به راهنماي سازمان جهاني بهداشت انجام گرفته است.
روش بررسي: مطالعه مقطعي حاضر به صورت توصيفي- تحليلي مي باشد که گروه هدف آن، رابطان بهداشت مراکز بهداشتي درماني شهرستان دماوند از توابع دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي بوده است. تعداد کل شرکت کنندگان در اين بررسي 109 نفر بود که به روش سرشماري و با رضايت داوطلبانه و آگاهانه وارد مطالعه گرديدند. ابزار جمع آوري داده ها، پرسشنامه محقق ساخته شامل 13 سوال در مورد مشخصات دموگرافيک و 24 سوال در خصوص ايمني غذايي بر مبناي راهنماي سازمان جهاني بهداشت بود. داده ها به کمک نرم افزار
SPSS- 18 و آزمون هاي آماري آناليز واريانس يک طرفه، تي تست و همبستگي اسپيرمن تجزيه وتحليل گرديد.
يافته ها: تعداد رابطان شرکت کننده 109 نفر با ميانگين سني
44.75±9.98 سال بود. ميانگين نمره آگاهي رابطان در خصوص ايمني غذايي (5 کليد دستيابي به غذاي سالم تر و ايمن تر) 35.87±6.22 بود. سطح آگاهي 77 نفر (71 درصد) از رابطان در حد خوب بود. در اين مطالعه بين آگاهي با وضعيت تاهل، سن، تحصيلات، سابقه کار، شغل و تحصيلات همسر رابطه معني داري ديده نشد (P>0.05)
بحث و نتيجه گيري: آگاهي رابطان در مورد برخي آيتم هاي ايمني غذايي در حد خوب بود و در برخي موارد مانند نحوه نگهداري مواد غذايي، راه هاي انتقال ميکروب، درجه حرارت مناسب براي پخت گوشت و غيره آگاهي کمي وجود دارد که در اين رابطه اجراي برنامه هاي آموزشي جهت بالا بردن اطلاعات و آگاهي هاي جايگاه رابطان بهداشتي پيشنهاد مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
Cite:
APA : کپی

غفاری، م.، و جعفریان، س.، و محرابی، ی.، و محمدی‌ نصرآبادی، ف. (1395). آگاهی رابطان بهداشتی شهرستان دماوند در خصوص ایمنی غذایی: یک مطالعه مبتنی بر راهنمای سازمان جهانی بهداشت. طلوع بهداشت, 15(3 (مسلسل 57)), 1-12. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=277719



Vancouver : کپی

غفاری محتشم، جعفریان سیده زینب، محرابی یداله، محمدی‌ نصرآبادی فاطمه. آگاهی رابطان بهداشتی شهرستان دماوند در خصوص ایمنی غذایی: یک مطالعه مبتنی بر راهنمای سازمان جهانی بهداشت. طلوع بهداشت. 1395 [cited 2021April16];15(3 (مسلسل 57)):1-12. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=277719



IEEE : کپی

غفاری، م.، جعفریان، س.، محرابی، ی.، محمدی‌ نصرآبادی، ف.، 1395. آگاهی رابطان بهداشتی شهرستان دماوند در خصوص ایمنی غذایی: یک مطالعه مبتنی بر راهنمای سازمان جهانی بهداشت. طلوع بهداشت, [online] 15(3 (مسلسل 57)), pp.1-12. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=277719>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
بازدید یکساله 113 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی