نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر اسانس سه گياه دارويي بر فعاليت آنزيم هاي پراکسيداز و پلي فنل اکسيداز در کلم بروکلي (Brassica oleracea L. var. Italica)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، سنندج، ایران
 
چکیده: 
مقدمه: فعاليت آنزيم هاي پراکسيداز و پلي فنل اکسيداز منجر به قهوه اي شدن آنزيمي و سبب تغييرات نامطلوب کيفي در ميوه ها و سبزي ها مي شود.هدف: هدف از اين مطالعه بررسي اثر اسانس هاي گياهي بر کاهش فعاليت آنزيم هاي دخيل در قهوه اي شدن آنزيمي کلم بروکلي مي باشد.روش بررسي: گل آذين هاي کلم بروکلي در دو شرايط in vitro و in vivo با آب مقطر (شاهد)، اسيد آسکوربيک (1? پي پي ام) و غلظت هاي 500، 750، 1000 و 2000 پي پي ام اسانس هاي پونه، زيره سياه و زيره سبز تيمار شدند و سپس فعاليت آنزيم هاي پراکسيداز و پلي فنل اکسيداز ارزيابي شدند.نتايج: در شرايط in vitro اسانس زيره سبز در غلظت 1000 پي پي ام و اسانس زيره سياه در تمامي غلظت هاي مورد استفاده؛ در شرايط in vivo غلظت 500 پي پي ام اسانس پونه، 500 و 750 پي پي ام اسانس زيره سياه، تمامي غلظت هاي اسانس زيره سبز و اسيد اسکوربيک به طور معني داري فعاليت آنزيم پراکسيداز کلم بروکلي را نسبت به شاهد کاهش دادند. همچنين غلظت هاي 500 پي پي ام اسانس پونه و زيره سياه، غلظت 2000 پي پي ام اسانس زيره سبز و تيمار اسيد اسکوربيک به طور چشمگيري فعاليت آنزيم پلي فنل اکسيداز را نسبت به تيمار شاهد در شرايط in vivo کاهش دادند. بالاترين فعاليت بازدارندگي عليه پلي فنل اکسيداز و پرکسيداز به ترتيب توسط غلظت هاي 500 و 750 پي پي ام اسانس زيره سياه و در شرايط in vivo به دست آمد.نتيجه گيري: اسانس هاي مورد استفاده در اين پژوهش بسته به غلظت مورد استفاده، فعاليت آنزيم هاي پراکسيداز و پلي فنل اکسيداز را در کلم بروکلي کاهش دادند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

فصیح، م.، و قربانی نهوجی، م.، و رحیمی، ع. (1395). اثر اسانس سه گیاه دارویی بر فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در کلم بروکلی (Brassica oleracea L. var. Italica). گیاهان دارویی, 16 (دوره اول)(ویژه نامه شماره 10), 60-76. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=277271



Vancouver : کپی

فصیح مرضیه، قربانی نهوجی مجید، رحیمی عبدالرحمان. اثر اسانس سه گیاه دارویی بر فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در کلم بروکلی (Brassica oleracea L. var. Italica). گیاهان دارویی. 1395 [cited 2022August09];16 (دوره اول)(ویژه نامه شماره 10):60-76. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=277271



IEEE : کپی

فصیح، م.، قربانی نهوجی، م.، رحیمی، ع.، 1395. اثر اسانس سه گیاه دارویی بر فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در کلم بروکلی (Brassica oleracea L. var. Italica). گیاهان دارویی, [online] 16 (دوره اول)(ویژه نامه شماره 10), pp.60-76. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=277271.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 298 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی