برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1394 , دوره  13 , شماره  4 ; از صفحه 27 تا صفحه 33 .
 
عنوان مقاله: 

آلودگي ميکروبي و مقاومت آنتي بيوتيکي باکتري هاي ايزوله شده در ظروف يکبار مصرف غذايي شهر همدان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: استفاده از ظروف يکبار مصرف غذايي در جامعه ايراني به سرعت در حال افزايش است. به همين دليل انجام بررسي هاي علمي براي شناخت مشکلات استفاده از اين ظروف مانند آلودگي هاي ميکروبي آنها ضرروري است، هدف از اين مطالعه بررسي ميزان آلودگي ظروف يکبار مصرف غذايي در دو نوع پلاستيکي و گياهي و تعيين مقاومت آنتي بيوتيکي باکتري هاي ايزوله شده در شهر همدان بوده است.
روش کار: در اين مطالعه مقطعي، 200 عدد از ظروف يکبار مصرف پلاستيکي و گياهي به صورت تصادفي از مراکز عمده پخش تهيه شده و از سطوح داخلي آنها نمونه برداري انجام گرديد. نمونه ها بر اساس روش هاي استاندارد ميکروب شناسي مورد مطالعه و باکتري هاي ايزوله شده از نظر مقاومت دارويي نسبت به آنتي بيوتيک هاي آمپي سيلين، کلوگزاسيلين، کليندامايسين، سيپروفلوکساسين، سفالکسين، اريترومايسين، آموکسي سيلين، کلرامفنيکل، تتراسايکلين و جنتامايسين مورد بررسي قرار گرفتند. يافته هاي بدست آمده با استفاده از نرم افزار
SPSS 166 و آزمون کاي دو مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
يافته ها: نتايج مطالعه نشان داد که 58 عدد (
36.3%) از ظروف پلاستيکي و 15 عدد (37.5%) از ظروف گياهي آلودگي ميکروبي داشتند. باکتري هاي ايزوله شده عبارت بودند از گونه هاي کورينه باکتريوم، باسيلوس، ميکروکوک و استافيلوکوک هاي کواگولاز منفي. همه باکتري هاي گرم مثبت ايزوله شده نسبت به کلوگزاسيلين داراي مقاومت 95 تا 100 درصد بودند. سويه هاي استافيلوکوک داراي بيشترين حساسيت (100%) نسبت به آنتي بيوتيک هاي آمپي سيلين و جنتامايسين بودند و نسبت به کليندامايسين 75 درصد حساسيت نشان دادند و سويه هاي ميکروکوک داراي حساسيت 100 درصدي نسبت به سيپروفلوکساسين و جنتامايسين بودند.
نتيجه گيري: هر چند که درصد آلودگي در ظروف گياهي و پلاستيکي تقريبا مشابه بود با اين وجود ظروف گياهي به علت تنوع کمتر باکتري هاي ايزوله شده ترجيح داده مي شود. با اين وجود نگراني از نظر وجود گونه هاي استافيلوکوک در ظروف آلوده وجود دارد و بايد مورد توجه قرار گيرند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رشیدی، آ.، و لطفی یار، م.، و سیف ربیعی، م.، و میهنی، ف.، و علیخانی، م. (1394). آلودگی میکروبی و مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های ایزوله شده در ظروف یکبار مصرف غذایی شهر همدان. مجله علمی پژوهان, 13(4), 27-33. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=276087



Vancouver : کپی

رشیدی آراس، لطفی یار محسن، سیف ربیعی محمدعلی، میهنی فاطمه، علیخانی محمدیوسف. آلودگی میکروبی و مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های ایزوله شده در ظروف یکبار مصرف غذایی شهر همدان. مجله علمی پژوهان. 1394 [cited 2021July27];13(4):27-33. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=276087



IEEE : کپی

رشیدی، آ.، لطفی یار، م.، سیف ربیعی، م.، میهنی، ف.، علیخانی، م.، 1394. آلودگی میکروبی و مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های ایزوله شده در ظروف یکبار مصرف غذایی شهر همدان. مجله علمی پژوهان, [online] 13(4), pp.27-33. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=276087.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 240 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی