برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان تجمع نيترات و نيتريت در سبزي هاي عرضه شده در بازار شهرکرد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه خاک شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
 
چکیده: 
در سال هاي اخير وجود نيترات و نيتريت در سبزي ها به يکي از نگراني ها در سطح افکار عمومي تبديل شده است. هدف اين تحقيق بررسي وضعيت تجمع نيترات و نيتريت در سبزي هاي عرضه شده در بازار شهرکرد بود. براي اين منظور در زمستان 1390 و تابستان 1391 تعداد 222 نمونه جمع آوري و تجمع نيترات و نيتريت در آن ها اندازه گيري شد. نتايج نشان داد که ميانگين تجمع نيترات در سبزي هاي مختلف داراي طيف گسترده اي از 310.9 ميلي گرم بر کيلوگرم وزن تر در نعناع تا 3309.1 ميلي گرم بر کيلوگرم وزن تر در مرزه بود. در بيش از 85 درصد از نمونه ها ميانگين تجمع نيترات کمتر از حد استاندارد (2500 ميلي گرم بر کيلوگرم وزن تر) بود، در حالي که در مرزه بيش از 3000 ميلي گرم بر کيلوگرم وزن تر برآورد شد. هم چنين مشخص گرديد که ميانگين تجمع نيتريت در مقايسه با نيترات بسيار پايين و 1.65 ميلي گرم بر کيلوگرم وزن تر بود. يافته ها نشان داد که تجمع نيترات در فصل تابستان به طور معني داري (p<0.05) بيشتر بود اما در مورد نيتريت عکس اين حالت مشاهده شد. بر اساس نتايج اين پژوهش، ميزان تجمع نيترات و نيتريت در سبزي هاي عرضه شده در شهرکرد تهديدي براي سلامت مصرف کنندگان محسوب نمي شود، با اين حال به کارگيري روش هاي موثر براي کاهش تجمع نيترات و نيتريت در سبزي ها توصيه مي گردد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

کیانی، ش.، و قیطاسی، م. (1394). بررسی میزان تجمع نیترات و نیتریت در سبزی های عرضه شده در بازار شهرکرد. بهداشت مواد غذایی, 5(4 (پیاپی 20)), 67-79. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=275144



Vancouver : کپی

کیانی شهرام، قیطاسی محبوبه. بررسی میزان تجمع نیترات و نیتریت در سبزی های عرضه شده در بازار شهرکرد. بهداشت مواد غذایی. 1394 [cited 2022January28];5(4 (پیاپی 20)):67-79. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=275144



IEEE : کپی

کیانی، ش.، قیطاسی، م.، 1394. بررسی میزان تجمع نیترات و نیتریت در سبزی های عرضه شده در بازار شهرکرد. بهداشت مواد غذایی, [online] 5(4 (پیاپی 20)), pp.67-79. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=275144.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 113 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی