برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير اسانس آويشن، پونه کوهي و مخلوط آن ها بر کيفيت گوشت بلدرچين در مقايسه با آنتي بيوتيک ويرجينيامايسين

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
 
چکیده: 

گوشت طيور به علت وجود غلظت هاي بالاي اسيد هاي چرب غيراشباع با چند باند دوگانه مستعد فساد اکسيداتيو است. هدف اين مطالعه، بررسي تاثير اسانس هاي آويشن، پونه کوهي و مخلوط آن ها در مقايسه با آنتي بيوتيک بر کيفيت گوشت بلدرچين هاي گوشتي، بود. گروه هاي آزمايشي شامل جيره پايه (بدون افزودني خوراکي يا با 100 ميلي گرم در کيلوگرم آنتي بيوتيک ويرجينيامايسين)، مقادير 100 و 200 ميلي گرم در کيلوگرم اسانس آويشن و پونه کوهي و هم چنين مخلوط مساوي از آويشن و پونه کوهي (در دو سطح 50 و 100 ميلي گرم در کيلوگرم) بودند. در پايان دوره 35 روزه آزمايش دو پرنده از هر تکرار براي انجام آزمايشات کيفيت گوشت (شامل ميزان مالون دي آلدهيد،pH، ظرفيت نگه داري آب، ميزان خونابه و افت در نتيجه پخت گوشت) نمونه گيري گرديدند. نتايج اين آزمايش نشان داد اسانس آويشن، پونه کوهي و مخلوط اسانس ها سبب کاهش تيوباربيتوريک اسيد، ميزان خونابه و افت در نتيجه پخت شد؛ اما pH و ظرفيت نگه داري آب را افزايش داد. پونه و آويشن شامل ترکيباتي با خاصيت آنتي اکسيداني بالا مي باشند که اين ترکيبات بعد از ورود به جريان خون، در بافت هاي عضلاني تجمع يافته و در نتيجه ظرفيت آنتي اکسيداني گوشت و به تبع آن ماندگاري گوشت را افزايش مي دهند. بنابراين استفاده از آنتي اکسيدان هاي طبيعي تيمول يا کارواکرول مي تواند به منظور بهبود کيفيت گوشت طيور مفيد باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 168
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی