برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر ضدباکتريايي روغن کرچک روي برخي از بيماري زاهاي غذايي با تکيه بر ارزيابي مقايسه اي ترکيبات

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
 
چکیده: 

ترکيبات مشتق شده از گياهان، طي قرن ها به دليل داشتن فعاليت ضدميکروبي، استفاده هاي دارويي داشته اند. در اين پژوهش اثر ضدباکتريايي روغن کرچک دو واريته اصفهان و مشهد روي استافيلوکوکوس اورئوس، اشريشيا کولاي و ليستريا اينوکوآ مورد ارزيابي قرار گرفت. بدين منظور از روش انتشار ديسک و کمترين غلظت بازدارندگي (MIC) و کشندگي (MBC) به روش براث ميکرودايلوشن استفاده شد. روغن کرچک توسط دستگاه سوکسله با حلال نرمال هگزان استخراج و به وسيله دستگاه GC/MS مورد تحليل قرار گرفت. بر اساس رقت هاي تهيه شده، MIC روغن هاي کرچک روي باکتري هاي مورد آزمايش بين %12.5-25 بود، به غير از روغن کرچک واريته اصفهان که روي اشريشيا کولاي بين %6.25-12.5 برآورد شد. در آزمون MBC، هر دو واريته در غلظت 100% موجب غيرفعال شدن باکتري ها شدند. بر مبناي تجزيه و تحليل GC/MS، بيشترين مقدار اولئيک اسيد مربوط به روغن کرچک واريته اصفهان بود. هم چنين ريسينويئک اسيد به مقدار %1.307، جنتيسيک اسيد %0.597 و پالميتيک اسيد %1.949، که در روغن کرچک واريته اصفهان موجود، اما روغن کرچک واريته مشهد فاقد اين ترکيبات بود. بر اساس نتايج مطالعه، روغن هر دو واريته کرچک بيشترين اثر ضدباکتريايي را روي اشريشيا کولاي داشتند، اما در مجموع خاصيت ضدباکتريايي واريته اصفهان در مقايسه با واريته مشهد قوي تر برآورد شد. به نظر مي رسد، وجود ترکيبات فنلي، کامفوري و اسيدهاي چرب غيراشباع از مهم ترين عوامل بازدارندگي بيشتر روغن کرچک واريته اصفهان روي اشريشيا کولاي مي باشد. با توجه به خاصيت ضدميکروبي روغن کرچک، مي توان از اين ترکيب به عنوان يک نگه دارنده و آنتي بيوتيک طبيعي در صنايع غذايي استفاده نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 103
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی