برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بهينه سازي توليد اسيدسيتريک از گونه قارچي آسپرژيلوس نايجر

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
 
چکیده: 

اسيد سيتريک به طور عمده توسط گونه هاي کپکي آسپرژيلوس نايجر و با استفاده از روش تخمير حالت مايع توليد مي گردد. در اين تحقيق بهينه سازي توليد اسيد سيتريک از گونه قارچي آسپرژيلوس نايجر به روش One factor at time و سپس با استفاده از روش سطح پاسخ با استفاده از تخمير حالت مايع انجام شد. نتايج روش One factor at time نشان داد که ميزان اسيد سيتريک با افزايش دور همزن از 150 به 200 دور در دقيقه، دما از 17 به 32 درجه سلسيوس و کاهش pH به 2، افزايش يافت و تيمارهاي حاوي سويا و عناصر معدني نسبت به بقيه تيمارها تاثير قابل توجهي در افزايش توليد اسيد سيتريک (حدود 25 گرم در ليتر) داشتند. هم چنين نتايج نشان داد که امواج اولتراسونيک در زمان رشد ميکروارگانيسم تاثير قابل توجهي در افزايش اسيد سيتريک داشته است. آزمون آماري سطح پاسخ نشان داد که بيشترين ميزان توليد اسيد سيتريک (58 گرم در ليتر) در سطوح 230.87 گرم در ليتر ساکارز و 200 گرم در ليتر پودر سويا توليد شد. با توجه به نتايج به دست آمده افزايش قابل توجه توليد اسيد سيتريک در شرايط بهينه نسبت به شرايط اوليه تخمير نشان دهنده روش آماري مناسب به منظور بهينه سازي و انتخاب صحيح متغيرهاي اعمالي و سطوح استفاده شده مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

صمدلویی، ح.، و قرنجیک، ش. (1394). بهینه سازی تولید اسیدسیتریک از گونه قارچی آسپرژیلوس نایجر. بهداشت مواد غذایی, 5(3 (پیاپی 19)), 59-73. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=275102



Vancouver : کپی

صمدلویی حمیدرضا، قرنجیک شاهرخ. بهینه سازی تولید اسیدسیتریک از گونه قارچی آسپرژیلوس نایجر. بهداشت مواد غذایی. 1394 [cited 2021July31];5(3 (پیاپی 19)):59-73. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=275102



IEEE : کپی

صمدلویی، ح.، قرنجیک، ش.، 1394. بهینه سازی تولید اسیدسیتریک از گونه قارچی آسپرژیلوس نایجر. بهداشت مواد غذایی, [online] 5(3 (پیاپی 19)), pp.59-73. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=275102.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 368 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی