برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي مقايسه اي ميزان کادميوم و جذب هفتگي آن در برنج هاي وارداتي و ايراني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه محیط زیست، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران
 
چکیده: 
هدف اين مطالعه بررسي مقايسه اي ميزان کادميوم و جذب هفتگي آن در نمونه هاي برنج وارداتي با برنج کشت شده در شهرستان هاي بروجرد و اصفهان در سال 1390 بود. به اين منظور تعداد 30 نوع برنج وارداتي از کشور هند و 5 نوع برنج ايراني عرضه شده در بازار مصرف شهرهاي تهران و همدان نمونه گيري شدند. غلظت تجمع يافته کادميوم در نمونه ها پس از فرآيند هضم اسيدي، با استفاده از دستگاه نشر اتمي قرائت گرديد. بر اساس نتايج مطالعه، ميانگين غلظت فلز کادميوم در نمونه هاي برنج وارداتي 107.60±19.54mg/kg وزن خشک و در نمونه هاي برنج کشت داخل 44.70±12.55mg/kg وزن خشک بود. مقايسه ميانگين غلظت کادميوم در برنج هاي وارداتي و ايراني با استاندارد سازمان هاي بهداشت جهاني و خواربار و کشاورزي ملل متحد، غلظت آلودگي را کمتر از حد مجاز مربوطه نشان داد. هم چنين متوسط جذب هفتگي فلز کادميوم از برنج هاي وارداتي و ايراني به ترتيب 2.07 و 0.86 ميکروگرم بر کيلوگرم وزن بدن در هفته و کمتر از حد مجاز WHO/FAO برآورد شد. لذا طبق يافته هاي اين مطالعه، مصرف برنج هاي وارداتي و داخلي مشکل بهداشتي براي مصرف کنندگان به همراه نخواهند داشت، اما تجمع اين عنصر در بافت هاي حساس بدن مي تواند به مرور زمان موجب بروز مشکلاتي براي سلامتي مصرف کنندگان گردد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

چراغی، م. (1394). بررسی مقایسه ای میزان کادمیوم و جذب هفتگی آن در برنج های وارداتی و ایرانی. بهداشت مواد غذایی, 5(2 (پیاپی 18)), 83-92. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=274934



Vancouver : کپی

چراغی مهرداد. بررسی مقایسه ای میزان کادمیوم و جذب هفتگی آن در برنج های وارداتی و ایرانی. بهداشت مواد غذایی. 1394 [cited 2022January19];5(2 (پیاپی 18)):83-92. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=274934



IEEE : کپی

چراغی، م.، 1394. بررسی مقایسه ای میزان کادمیوم و جذب هفتگی آن در برنج های وارداتی و ایرانی. بهداشت مواد غذایی, [online] 5(2 (پیاپی 18)), pp.83-92. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=274934.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 99 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی