برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تعيين ميزان زيرالنون در انواع نان گندم، جو و ذرت در اصفهان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
 
چکیده: 

زيرالنون مايکوتوکسيني است که به علت اثرات استروژنيک، ايمونوتوکسيژنيک، تراتوژنيک و کارسينوژنيک خطر بالقوه ا ي براي سلامت انسان دارد. اين مطالعه با هدف تعيين ميزان زيرالنون در انواع نان مصرفي شهرستان اصفهان انجام شد. در اين مطالعه توصيفي، 60 نمونه انواع نان گندم، نان جو و نان ذرت عرضه شده در شهرستان اصفهان از پاييز 1390 تا تابستان 1391 جمع آوري و از نظر ميزان آلودگي با زيرالنون با روش الايزا مورد بررسي قرار گرفتند. طبق نتايج به دست آمده، محدوده غلظت زيرالنون در نمونه ها بين 0.35 تا 48.38 ميکروگرم در کيلوگرم و ميانگين و انحراف معيار ميزان آلودگي نمونه هاي نان گندم، نان جو و نان ذرت به ترتيب برابر با 3.94±6.21، 8.52±12.81 و 9.53±10.35 ميکروگرم در کيلوگرم به دست آمد. سطح آلودگي هيچ يک از نمونه هاي آزمايش شده بيش از حداکثر مجاز تاييد شده در قوانين اتحاديه اروپا براي زيرالنون در غلات نبود. با اين وجود پايش پيوسته سطح آلودگي زيرالنون در غلات و به ويژه در گندم ضروري است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
Cite:
APA : کپی

رحیمی، ا.، و شاکریان، ا.، و رییسی، گ. (1394). تعیین میزان زیرالنون در انواع نان گندم, جو و ذرت در اصفهان. بهداشت مواد غذایی, 5(2 (پیاپی 18)), 53-59. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=274929



Vancouver : کپی

رحیمی ابراهیم، شاکریان امیر، رییسی گلنوش. تعیین میزان زیرالنون در انواع نان گندم, جو و ذرت در اصفهان. بهداشت مواد غذایی. 1394 [cited 2021April11];5(2 (پیاپی 18)):53-59. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=274929



IEEE : کپی

رحیمی، ا.، شاکریان، ا.، رییسی، گ.، 1394. تعیین میزان زیرالنون در انواع نان گندم, جو و ذرت در اصفهان. بهداشت مواد غذایی, [online] 5(2 (پیاپی 18)), pp.53-59. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=274929>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 144 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی