برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي مهار رشد مخمرهاي عامل فساد مواد غذايي توسط اسانس بادرنجبويه (Melissa officinalis) و عصاره پونه (Mentha pulegium)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: اسانس بادرنجبويه (Melissa officinalis) و عصاره پونه (Mentha pulegium) به عنوان طعم دهنده در صنعت غذا استفاده مي شوند وفعاليت ضد ميکروبي اين گياهان در مطالعات گوناگون نشان داده شده است. هدف از اين پژوهش بررسي اثر ضد مخمري اسانس بادرنجبويه وعصاره پونه عليه سه مخمر عامل فساد مواد غذايي مي باشد.
مواد و روش ها: ترکيبات شيميايي اسانس بادرنجبويه توسط دستگاه
GC/MS شناسايي شد و ميزان فنل کل عصاره پونه با استفاده از روش فولين سيوکالتو ارزيابي گرديد. فعاليت ضد مخمري اسانس و عصاره با استفاده از روش ميکرودايلوشن مورد بررسي قرارگرفت.
يافته ها: ژرانيل استات (
%25.287)، سيترال (%12.378)، زد-سيترال (%14.3)، اي – سيترال (%9.447) و ژرانيول (%9.55) به عنوان ترکيبات عمده اسانس بادرنجبويه جداسازي و شناسايي گرديد. ميزان فنل کل برحسب ميلي گرم گاليک اسيد بر گرم عصاره پونه برابر 252.48±0.2 تعيين شد. حداقل غلظت بازدارندگي اسانس بادرنجبويه در برابر ساکارومايسس سرويزيه، کلويورومايسس مارکسيانوس و رودوتورولا گلوتنيس به ترتيب برابر 1.562، 3.125 و 0.195 mL/mL و ميزان حداقل غلظت بازدارندگي عصاره پونه نيز به ترتيب 17.5، 14.583 و 14.583 mg/ml مشاهده شد. نتيجه گيري: اسانس بادرنجبويه و عصاره پونه داراي فعاليت ضد مخمري مناسبي مي باشند.بنابراين مي توان از اسانس بادرنجبويه و عصاره پونه به عنوان يک ترکيب نگهدارنده طبيعي در صنعت غذا استفاده نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 172
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی