برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
شهریور 1379 , دوره  16 , شماره  2 ; از صفحه 210 تا صفحه 218 .
 
عنوان مقاله: 

تجزيه عامل ها براي صفات مرفولوژيك و فنولوژيك در لوبيا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات غلات، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج
 
چکیده: 

به منظور بررسي صفات مرفولوژيك و فنولوژيك موثر و شناخت عوامل پنهاني تاثيرگذار بر عملكرد در لوبيا، آزمايشي با استفاده از 576 از نمونه هاي كلكسيون لوبياي طرح حبوبات دانشكده كشاورزي، دانشگاه تهران (كرج) در سال 1376 در مزرعه تحقيقاتي دانشكده در قالب يك طرح مشاهده اي ساده انجام گرفت. در اين مطالعه 22 صفت كمي مورد ارزيابي قرار گرفت. از روش تجزيه به مولفه هاي اصلي براي تعيين تعداد عامل ها استفاده شد. تجزيه عامل ها علاوه بر تاكيد بر نقش اجزاي عملكرد، پنج عامل پنهاني موثر در عملكرد استخراج نمود كه مجموعا 77.1 درصد از تغييرات كل داده ها را  توجيه نمودند. اين عامل ها با توجه به صفاتي كه در برگرفتند، تحت عنوان عملكرد و اجزاي آن، خصوصيات بذر، خصوصيات فنولوژيكي رشد و نمو گياه، قدرت رويش گياه و اندازه غلاف نامگذاري شدند. تجزيه به عامل ها تعاد زيادي از متغيرهاي همبسته را به تعداد كمتري عامل اصلي كاهش داد. در مجموع چنين استنباط شد كه براي اصلاح ارقام لوبيا، گزينش بايد بر اساس تعداد و وزن غلاف، طول وعرض غلاف، تعداد گره، تعداد دانه در بوته و وزن دانه انجام شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 112
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی