برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1394 , دوره  68 , شماره  3 ; از صفحه 397 تا صفحه 407 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير سطوح مختلف عصاره زنجبيل بر کارايي رشد، تغذيه و ترکيبات بيوشيميايي لاشه ماهي بني (Mesopotamichthys sharpeyi)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشکدة منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
 
چکیده: 

مطالعه حاضر با هدف تعيين تاثير سطوح مختلف عصاره زنجبيل بر کارايي رشد، تغذيه و ترکيبات بيوشيميايي لاشه ماهي بني در مرحله انگشت قدي به مدت 8 هفته انجام شد. تعداد 192 قطعه بچه ماهي بني با متوسط وزن اوليه 11.67±0.32گرم در قالب طرحي کاملا تصادفي به 4 تيمار با 3 تکرار براي هر تيمار تقسيم شدند. ماهي ها روزانه به ميزان 3 درصد وزن بدن و در 3 نوبت با جيره غذايي حاوي عصاره زنجبيل با سطوح 0، 0.1، 0.5 و 1 درصد (به ترتيب به منزله تيمار کنترل و تيمارهاي 1، 2 و 3) تغذيه شدند. گروه فاقد عصاره زنجبيل به منزله تيمار کنترل در نظر گرفته شد. بيش ترين ميزان شاخص افزايش وزن بدن و شاخص کبدي در بين تيمارهاي آزمايش در تيمار 3، تغذيه شده با جيره حاوي 1 درصد عصاره زنجبيل، مشاهده شد (P<0.05). مطلوب ترين ميزان ضريب تبديل غذايي و نرخ رشد ويژه مربوط به تيمار 3، تغذيه شده با جيره حاوي 1 درصد عصاره زنجبيل، بود (P<0.05). ميزان ضريب چاقي و ضريب بازده پروتئين بين تيمارهاي مختلف اختلاف معني داري نشان ندادند (P>0.05). نتايج نشان داد که استفاده از عصاره زنجبيل در جيره غذايي تاثيري در ميزان پروتئين، چربي، خاکستر و رطوبت لاشه ماهي بني ندارد (P>0.05). با اين حال، بيش ترين ميزان پروتئين و چربي لاشه به ترتيب در تيمار 1 تغذيه شده با جيره حاوي 0.1 درصد و تيمار 2 تغذيه شده با جيره حاوي 0.5 درصد عصاره زنجبيل مشاهده شد. به طور کلي، مي توان نتيجه گرفت که عصاره زنجبيل موجب تحريک رشد شده، اما تاثيري در ميزان ترکيبات لاشه نداشته است. بنابراين، مي توان استفاده از عصاره زنجبيل را به منزله محرک رشد در ماهي بني در مرحله انگشت قدي پيشنهاد کرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رحیمی یادکوری، ن.، و زنگویی، ن.، و موسوی، س.، و ذاکری، م. (1394). تاثیر سطوح مختلف عصاره زنجبیل بر کارایی رشد, تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi). شیلات (منابع طبیعی ایران), 68(3), 397-407. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=273397



Vancouver : کپی

رحیمی یادکوری نسرین، زنگویی نسیم، موسوی سیدمحمد، ذاکری محمد. تاثیر سطوح مختلف عصاره زنجبیل بر کارایی رشد, تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi). شیلات (منابع طبیعی ایران). 1394 [cited 2021October17];68(3):397-407. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=273397



IEEE : کپی

رحیمی یادکوری، ن.، زنگویی، ن.، موسوی، س.، ذاکری، م.، 1394. تاثیر سطوح مختلف عصاره زنجبیل بر کارایی رشد, تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi). شیلات (منابع طبیعی ایران), [online] 68(3), pp.397-407. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=273397.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 85 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی