برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1384 , دوره  27 , شماره  50 ; از صفحه 30 تا صفحه 36 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير مصرف كتامين خوراكي بر شدت درد بعد از عمل در بيماران مبتلا به سوختگي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

سابقه و هدف: بيماران مبتلا به سوختگي در مرحله بعد از عمل به علت دبريدمان وسيع و برداشت گرافت، درد و سوزش شديدي دارند و نياز است از دوز كافي مسكن هاي قوي براي آنها استفاده شود. كتامين داراي خواص آنالژزيك و آرام بخشي است و با مهار گيرنده هاي NMDA در نخاع از تشديد و مزمن شدن درد جلوگيري مي كند. در اين مطالعه اثر كتامين خوراكي براي كنترل درد بعد از عمل در بيماران دچار سوختگي بررسي شده است.
مواد و روش ها: اين تحقيق به صورت كنترله و دو سويه كور بر روي 40 بيمار 15 تا 50 ساله با درصد سوختگي 10 تا 50 درصد انجام شد. نيمي از اين بيماران در گروه آزمون هر 8 ساعت به ميزان 2 ميلي گرم / كيلوگرم كتامين به صورت خوراكي دريافت كردند.
يافته ها: شدت درد ذكر شده توسط بيمار، نظر پرستار در مورد شدت درد بيمار و همچمين ميزان مصرف داروي مخدر به طور قابل ملاحظه اي در گروه شاهد بيش از گروه آزمون به دست آمد. ارتباطي بين شدت درد بيمار با متغيرهاي سن، جنس و درصد سوختگي وجود نداشت اما بين شدت درد و ميزان مصرف مخدر و تعداد ضربان قلب بيمار ارتباطي مستقيم به دست آمد.
نتيجه گيري: مصرف 2 ميلي گرم / كيلوگرم كتامين به صورت خوراكي سبب كاهش شدت درد بيماران شده و ميزان مصرف مسكن هاي مخدري را نيز شديدا كاهش مي دهد و تاثيري بر وضعيت هوشياري بيماران ندارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بامشکی، س.، و میرحسینی، س.، و جهانبخش، س.، و سلطانی، ق. (1384). بررسی تاثیر مصرف کتامین خوراکی بر شدت درد بعد از عمل در بیماران مبتلا به سوختگی. مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران, 27(50), 30-36. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=27325



Vancouver : کپی

بامشکی سیدعلیرضا، میرحسینی سیدمحمدابراهیم، جهانبخش سیدسعید، سلطانی قاسم. بررسی تاثیر مصرف کتامین خوراکی بر شدت درد بعد از عمل در بیماران مبتلا به سوختگی. مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران. 1384 [cited 2021October24];27(50):30-36. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=27325



IEEE : کپی

بامشکی، س.، میرحسینی، س.، جهانبخش، س.، سلطانی، ق.، 1384. بررسی تاثیر مصرف کتامین خوراکی بر شدت درد بعد از عمل در بیماران مبتلا به سوختگی. مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران, [online] 27(50), pp.30-36. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=27325.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 168 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی