برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1395 , دوره  6 , شماره  23 ; از صفحه 87 تا صفحه 93 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي اثرات ضد باکتريايي اسانس گياه (Cinnamomum Verum) و گياه (gummosa Ferula) بر روي تعدادي از باکتري هاي گرم مثبت و گرم منفي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
 
چکیده: 

سابقه و اهداف: مصرف روزا فزون آنتي بيوتيک ها عليه عفونت ناشي از باکتري ها سبب افزايش مقاومت دارويي شده است. همين امر سبب گرديده تا مطالعه هاي وسيعي بر روي ترکيب هاي گياهي با خاصيت ضد ميکربي و اثر بخشي بيش تر به عنوان جايگزين آنتي بيوتيکي صورت گيرد. هدف از اين تحقيق، ارزيابي اثرات متقابل داروئي و فعاليت ضد باکتريايي اسانس دارچين Cinnamomun) Verum) و اسانس باريجه (Ferula Gummosa) بر ضد تعدادي از باکتري هاي گرم مثبت و گرم منفي مي باشد.
مواد و روش ها: اسانس دارچين از چوب ساقه درختچه آن و اسانس باريجه از شيره ريشه گياه به دست مي آيد. براي بررسي عمل کرد ضد باکتريايي اسانس از روش چاهک گذاري و تعيين حداقل غلظت مهاري (
MIC) بر روي چندين رده استاندارد باکتريايي استفاده شد.
يافته ها: بر اساس تست چاهک گذاري در آگار بيش ترين ميزان هاله عدم رشد در مورد دارچين مربوط به استافيلوکوکوس ساپروفيتيکوس با قطر هاله
47 mm و در مورد باريجه مربوط به استافيلوکوکوس اپيدرمايديس باقطر هاله mm 33 مشاهده شد. نتايج MIC نشان داد که اسانس دارچين بيش ترين ميزان مهار کنندگي را بر روي استافيلوکوکوس ساپروفيتيکوس دارد.
نتيجه گيري: نتايج اين بررسي پيشنهاد مي کند که اسانس هاي دارچين و باريجه مي توانند به تنهايي يا در ترکيب با ساير عوامل ضد ميکربي براي درمان عفونت هاي باکتريايي موثر باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 400
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی