5 SID.ir | برخي خصوصيات فيزيکوشيميايي و رئولوژيکي نشاسته هاي فسفريله و هيدروکسي پروپيله گندم
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

برخي خصوصيات فيزيکوشيميايي و رئولوژيکي نشاسته هاي فسفريله و هيدروکسي پروپيله گندم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

اصلاح شيميايي نشاسته از متداولترين روش هاي مورد استفاده جهت بهبود خصوصيات فيزيکوشيميايي آن مي باشد. در اين تحقيق نشاسته هاي فسفريله و هيدروکسي پروپيله با درصد هاي جايگزيني به ترتيب 0.096 و 2.106 درصد از نشاسته طبيعي گندم توليد شدند و برخي از خصوصيات فيزيکي و شيميايي و رئولوژيکي آن ها در مقايسه با نشاسته طبيعي ارزيابي گرديد. تغييرات شيميايي ايجاد شده درنتيجه هيدروکسي پروپيله و فسفريله کردن نشاسته گندم به وسيله طيف سنجي FT-IR تاييد شد. نتايج افتراق سنجي اشعه ايکس نمونه ها نشان داد که نشاسته طبيعي و فسفريله گندم با 17.34 و 16.14 درصد بيشترين و کمترين ميزان کريستاله بودن را دارا بودند. نتايج بررسي تغييرات قدرت تورم در آب نشاسته ها با دما نشان داد که نشاسته طبيعي گندم داراي بيشترين (Ea=46.111) و نشاسته هيدروکسي پروپيله آن داراي کمترين (Ea=26.603) حساسيت دمايي مي باشد. در بررسي مشابه مربوط به شاخص حلاليت، نشاسته هاي طبيعي و فسفريله گندم به ترتيب بيشترين (Ea=77.674) و کمترين (Ea=44.478) حساسيت دمايي را نشان دادند. نتايج بررسي تغييرات شفافيت خمير نشاسته ها نشان داد که هيدروکسي پروپيله و فسفريله کردن نشاسته گندم سبب افزايش 2.65 و کاهش 17.58 برابري اين مشخصه در مقايسه با نشاسته طبيعي مي گردد (p<0.05). از بين مدل هاي رئولوژيکي مستق از زمان استفاده شده، مدل هرشل بالکلي بهترين نتيجه را جهت توصيف خصوصيات جريان نمونه هاي نشاسته دارا بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 123
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی