برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
آذر 1395 , دوره  13 , شماره  58 ; از صفحه 107 تا صفحه 116 .
 
عنوان مقاله: 

مقايسه تاثير امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز بر پارامترهاي خشک شدن برش هاي هلو در شرايط خلا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
 
چکیده: 

امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز به عنوان يک منبع انرژي در فرآيند خشک شدن در شرايط خلا به کار مي روند و تاکنون هيچ مقايسه اي بين اين دو منبع انرژي در فرآيند خشک شدن محصولات کشاورزي انجام نشده است. در اين تحقيق تاثير تابش امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز بر رفتار خشک کردن برش هاي هلو در شرايط خلا بررسي و مقايسه شد. خشک کردن نمونه ها در فشارهاي مطلق 20، 40 و 60 کيلو پاسکال و در درجه حرارت هاي 50، 60 و 70 درجه سلسيوس تحت هر دو منبع انرژي انجام شد. رفتار خشک شدن برش هاي هلو شامل اثر شرايط خشک کردن بر کاهش رطوبت، ضريب پخش رطوبت موثر، رنگ و چروکيدگي در خشک کن خلا- مادون قرمز مورد بررسي قرار گرفت. ضريب پخش رطوبت موثر برش هاي هلو تحت تاثير امواج متوسط مادون قرمز نسبت به امواج کوتاه در شرايط مختلف خشک کردن بين 11-10×2.6 تا 10-10×1.4 مترمربع بر ثانيه بيشتر بود. تغييرات کلي رنگ و درصد چروکيدگي برش هاي هلو تحت تاثير امواج کوتاه مادون قرمز نسبت به امواج متوسط در شرايط مختلف خشک کردن به ترتيب بين 6.6 تا 8.7 و %7.8 تا %9.7 کمتر بود. کمترين ميزان تغييرات کلي رنگ برش هاي هلو تحت امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز به ترتيب 8.2 و 14.8 حاصل شد. همچنين کمترين درصد چروکيدگي برش هاي هلو تحت امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز به ترتيب %46.3 و %55.9 به دست آمد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

امیری چایجان، ر.، و علائی، ب. (1395). مقایسه تاثیر امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز بر پارامترهای خشک شدن برش های هلو در شرایط خلا. علوم و صنایع غذایی ایران, 13(58), 107-116. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=272069



Vancouver : کپی

امیری چایجان رضا، علائی بهنام. مقایسه تاثیر امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز بر پارامترهای خشک شدن برش های هلو در شرایط خلا. علوم و صنایع غذایی ایران. 1395 [cited 2021September20];13(58):107-116. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=272069



IEEE : کپی

امیری چایجان، ر.، علائی، ب.، 1395. مقایسه تاثیر امواج کوتاه و متوسط مادون قرمز بر پارامترهای خشک شدن برش های هلو در شرایط خلا. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 13(58), pp.107-116. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=272069.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 137 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی