برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
دي 1395 , دوره  13 , شماره  59 ; از صفحه 181 تا صفحه 192 .
 
عنوان مقاله: 

بهينه سازي توليد آنزيم ليپاز مخمر Cryptococcus albidus با استفاده از رويه سطح پاسخ

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

ليپاز به علت توانايي کاتاليز طيف گسترده اي از واکنش هاي تبديلي نظير هيدروليز، استريفيکاسيون و ترانس استريفيکاسيون به طور گسترده اي در صنايع مختلف از قبيل صنايع غذايي، صنايع دارويي، پتروشيمي، صنايع مواد شونده و ... مورد استفاده قرار مي گيرد. مخمرها يکي از توليد کنندگان اصلي ليپازها به شمار مي روند. در اين تحقيق از متدولوژي رويه سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزي به منظور بررسي تاثير (5.5-7.5) pH، زمان گرمخانه گذاري (7-3 روز) و درصد عصاره کنجاله کنجد افزوده شده به محيط کشت آزمايشگاهي (100-0 درصد) بر توليد و فعاليت ليپاز و بيومس توليد شده مخمر کريپتوکوکوس آلبيدوس و بهينه سازي فرايند توليد ليپاز و بيومس توليد شده، بهره گرفته شد. بر اساس نتايج به دست آمده در اين تحقيق، درصد عصاره کنجاله کنجد افزوده شده به محيط کشت آزمايشگاهي و زمان گرمخانه گذاري به ترتيب موثرترين فاکتورها بر توليد و فعاليت ليپاز و ميزان بيومس توليد شده بودند. بر اساس آزمايش هاي انجام شده شرايط بهينه توليد ليپاز و ميزان بيومس توليد شده جهت حصول بيشينه فعاليت ليپاز (98.96 واحد آنزيمي) و وزن خشک سلولي (1.14 گرم بر 100 ميلي ليتر محيط کشت)، 5.56pH، زمان گرمخانه گذاري  7روز و درصد عصاره کنجاله کنجد افزوده شده به محيط کشت آزمايشگاهي 100 درصد تعيين گرديد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

زارع باقی آباد، و.، و طباطبایی یزدی، ف.، و مرتضوی، س.، و وریدی، م. (1395). بهینه سازی تولید آنزیم لیپاز مخمر Cryptococcus albidus با استفاده از رویه سطح پاسخ. علوم و صنایع غذایی ایران, 13(59), 181-192. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=271836



Vancouver : کپی

زارع باقی آباد وجیهه، طباطبایی یزدی فریده، مرتضوی سیدعلی، وریدی مهدی. بهینه سازی تولید آنزیم لیپاز مخمر Cryptococcus albidus با استفاده از رویه سطح پاسخ. علوم و صنایع غذایی ایران. 1395 [cited 2021September21];13(59):181-192. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=271836



IEEE : کپی

زارع باقی آباد، و.، طباطبایی یزدی، ف.، مرتضوی، س.، وریدی، م.، 1395. بهینه سازی تولید آنزیم لیپاز مخمر Cryptococcus albidus با استفاده از رویه سطح پاسخ. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 13(59), pp.181-192. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=271836.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 91 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی