برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1394 , دوره  46 , شماره  3 ; از صفحه 387 تا صفحه 398 .
 
عنوان مقاله: 

کاربرد قبل از برداشت پلي آمين ها بر ويژگي هاي کيفي و عمر پس از برداشت ميوه کيوي رقم هايوارد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
 
چکیده: 

مهم ترين مشکلات ميوه کيوي طي انبارماني، عارضه نرم شدگي و آلودگي ميکروبي است. براي رفع اين مشکلات تيمار قبل از برداشت پوتريسين و اسپرميدين بر پتانسيل انبارماني ميوه کيوي رقم هايوارد بررسي شد. محلول پاشي برگي غلظت هاي مختلف پوتريسين (0، 1 و 2 ميلي مولار) و اسپرميدين (0، 1 و 2 ميلي مولار) 40 و 20 روز قبل از برداشت انجام شد. ويژگي هاي مختلف ميوه در زمان هاي صفر (قبل از شروع انبارماني)، 11 و 14 هفته پس از برداشت ارزيابي شد. ميوه ها در زمان بلوغ تجاري (TSS=6.2 Brix) برداشت و به مدت 14 هفته در دماي 1.5±1 درجه سانتي گراد و رطوبت نسبي 90 - 95 درصد انبار شدند. نتايج نشان داد که بيشترين ميزان سفتي (3.09 کيلو گرم نيرو) مربوط به برهمکنش سطح 2 ميلي مولار پوتريسين و اسپرميدين و کمترين ميزان آن (2.16 کيلوگرم نيرو) مربوط به تيمار شاهد بود. کمترين ميزان فعاليت ميکروبي، مالون دي آلدهيد و کاهش وزن مربوط به ميوه هاي تيمار شده بودند. ميزان فعاليت ضد اکسيداني، ترکيبات فنلي و کلروفيل کل تحت تاثير تيمارها واقع شدند و بالاترين مقدار آن ها متعلق به سطوح مختلف پوتريسين و اسپرميدين بود. تغييرات شاخص هاي مختلف رنگ، ويتامين ث، مواد جامد محلول کل، اسيد کل و pH در ميوه هاي تيمار شده نسبت به شاهد به تاخير افتادند. به طور کلي، تيمارهاي پوتريسين و اسپرميدين سبب تاخير در نرم شدگي و کاهش فعاليت ميکروبي ميوه ها در طول انبارماني شدند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

میردهقان، س.، و اسمعیلی زاد، م.، و پیرزاد، ف. (1394). کاربرد قبل از برداشت پلی آمین ها بر ویژگی های کیفی و عمر پس از برداشت میوه کیوی رقم هایوارد. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), 46(3), 387-398. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=271173



Vancouver : کپی

میردهقان سیدحسین، اسمعیلی زاد مجید، پیرزاد فرهاد. کاربرد قبل از برداشت پلی آمین ها بر ویژگی های کیفی و عمر پس از برداشت میوه کیوی رقم هایوارد. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران). 1394 [cited 2021April18];46(3):387-398. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=271173



IEEE : کپی

میردهقان، س.، اسمعیلی زاد، م.، پیرزاد، ف.، 1394. کاربرد قبل از برداشت پلی آمین ها بر ویژگی های کیفی و عمر پس از برداشت میوه کیوی رقم هایوارد. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), [online] 46(3), pp.387-398. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=271173>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 85 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی