برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1395 , دوره  5 , شماره  16 ; از صفحه 17 تا صفحه 27 .
 
عنوان مقاله: 

حفظ کيفيت پس از برداشت و کنترل پوسيدگي قارچي فلفل دلمه اي (.Capsicum annum L) توسط پوشش خوراکي کيتوزان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
 
چکیده: 

کيتوزان علاوه بر خاصيت ضدميکروبي امروزه به عنوان يک پوشش خوراکي جهت افزايش ماندگاري انواع ميوه ها و سبزي ها کاربرد دارد. چروکيدگي، از دست دادن رطوبت و آلودگي هاي قارچي ناشي از جنس هاي Alternaria و Botrytis از مهمترين مشکلات پس از برداشت ميوه فلفل دلمه اي مي باشند، بنابراين در اين پژوهش اثر کيتوزان در غلظت هاي صفر، 0.5، 1، 1.5 و 2 درصد بر حفظ صفات کيفي و کنترل عوامل قارچي ميوه فلفل دلمه اي در طي انبارداري مورد بررسي قرار گرفت. به همين منظور، ميوه ها در غلظت هاي مختلف پوشش خوراکي کيتوزان غوطه ور شده و پس از خشک شدن به مدت 28 روز در دماي 10 درجه سانتي گراد و رطوبت نسبي 95 درصد نگهداري شدند. ميوه ها طي انبار از نظر صفاتي مانند درصد کاهش وزن، شدت بيماري، بازارپسندي، سفتي، مواد جامد محلول، اسيد قابل تيتر، نسبت قند به اسيد، مقدار اسيدآسکوربيک، وزن خشک، نشت يوني، مقدار فنل کل، ظرفيت آنتي اکسيداني، مقدار کلروفيل و کاروتنوئيد و ميزان فعاليت آنزيم کاتالاز مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج نشان داد که پس از دوره انبارماني نمونه هاي تيمار شده با غلظت هاي مختلف کيتوزان در مقايسه با شاهد کاهش وزن و بيماري قارچي کمتري نشان دادند و داراي بازارپسندي، سفتي بافت، مقدار فنل کل، درصد اسيد قابل تيتر، مقدار مواد جامد محلول و فعاليت آنزيم کاتالاز بيشتري بودند. اثر مثبت تيمار کيتوزان با افزايش غلظت نيز بيشتر شد. باتوجه به نتايج اين پژوهش استفاده از اين پوشش خوراکي به عنوان يک برنامه کاربردي جهت افزايش ماندگاري ميوه فلفل دلمه اي توصيه مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

محمدی، م.، و خادمی، ا.، و صیدی، م.، و بازگیر، م. (1395). حفظ کیفیت پس از برداشت و کنترل پوسیدگی قارچی فلفل دلمه ای (.Capsicum annum L) توسط پوشش خوراکی کیتوزان. فرآیند و کارکرد گیاهی, 5(16), 17-27. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=270662



Vancouver : کپی

محمدی میثم، خادمی اورنگ، صیدی مهدی، بازگیر مسعود. حفظ کیفیت پس از برداشت و کنترل پوسیدگی قارچی فلفل دلمه ای (.Capsicum annum L) توسط پوشش خوراکی کیتوزان. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1395 [cited 2021October19];5(16):17-27. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=270662



IEEE : کپی

محمدی، م.، خادمی، ا.، صیدی، م.، بازگیر، م.، 1395. حفظ کیفیت پس از برداشت و کنترل پوسیدگی قارچی فلفل دلمه ای (.Capsicum annum L) توسط پوشش خوراکی کیتوزان. فرآیند و کارکرد گیاهی, [online] 5(16), pp.17-27. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=270662.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 227 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی