مشخصات مقاله عنوان نشریه: پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران اطلاعات شماره: آذر و دي 1394 , دوره 11 , شماره 5 ; از صفحه 560 تا صفحه 571 . عنوان مقاله: استفاده از کروماتوگرافي تعويض يوني براي تخليص پروتئين ليزوزيم سفيد تخم مرغ با بازدهي بالا نویسندگان: محمدي زينب, مرشدي دينا*, مشهدي اكبربوجار مسعود, علي اكبري فرهنگ آدرس: * قسمت زیست فناوری، صنعت و محیط، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران چکیده: ليزوزيم سفيده تخم مرغ بدليل ويژگي هاي خاص، يکي از پروتئينهايي است که در صنايع مختلف غذايي اهميت روز افزوني يافته است. بعنوان نانو فيبريل زيستي، آنتي بيوتيک، افزودني غذايي طبيعي و شيرين کننده در نانو زيست فن آوري، فن آوري غذايي و بسته بندي ضد ميکروبي براي پرهيز از بکار بردن افزودنيهاي شيميايي استفاده مي شود. همچنين با توجه به اطلاعات بيوشيميايي نسبتا کامل، ليزوزيم سفيده تخم مرغ بعنوان مدل براي تحقيق در مورد ساختار و عملکرد پروتئينها استفاده فراوان دارد. با توجه به کاربردهاي ليزوزيم در زمينه هاي زيادي از علوم و فن آوري، توسعه روشي موثر، ساده و ارزان براي تخليص اين پروتئين مورد نياز است. بر اين اساس روش تخليصي مبتني بر رسوبدهي با استفاده از نمک و کروماتوگرافي تعويض يون طراحي و اجرا گرديد. در اين مطالعه پس از جداسازي سفيده از زرده تخم مرغ، عصاره حاصل طي دو مرحله توسط نمک آمونيوم سولفات 30 و 50 درصد تفکيک گرديد سپس ليزوزيم توسط کروماتوگرافي تعويض کاتيون در ستون SP سفارز تخليص شد. نتايج اين مطالعه نشان داد که در اين روش، ليزوزيم با فعاليت ويژه 333 (U/mg) و خلوص حدود 98 تا 100 درصد تخليص گرديد. مطالعات ساختاري با استفاده از دورنگ نمايي دوراني (CD) و فلورسانس ذاتي نيز مويد طبيعي بودن کنفورماسيون در سطح ساختار دوم و سوم پروتئين بود. در اين مطالعه يک روش آزمايشگاهي ساده، سريع، کم هزينه و با کيفيت بالا جهت خالص سازي ليزوزيم بهينه گرديده است. کلید واژه: آناليز ساختار پروتئين(Q2)تخليص پروتئين(Q2)کروماتوگرافي تعويض يون(Q2)ليزوزيم سفيده تخم مرغ(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثر ليزوزيم سفيده تخم مرغ بر سالمونلاتيفي موريم در شرايط آزمايشگاهي طراحي روشي ساده با راندمان بالا براي تخليص پروتئين هاي عمده سفيده تخم مرغ با استفاده از کروماتوگرافي تعويض يونمطالعات اسپكتروسكوپي برهمكنش ليزوزيم و نانوذره اكسيد رويمطالعه اثر پوشش هاي خوراکي جدايه پروتئيني آب پنيرحاوي آنزيم ليزوزيم بر کيفيت ميکروبي فيله مرغ نگهداري شده در يخچال.اصلاح شيميايي ليزوزيم از طريق واکنش ميلارد با دکستران و بررسي خواص ضدميکروبي آنزيم اصلاح شده مقالات همایشی مرتبط: کلونینگ، بررسی سکانس و پیش بینی ساختار سوم لیزوزیم مربوط به ماهی سفید دریای خزرمطالعات سینتیکی آنزیم لیزوزیم سفیده تخم مرغ در حضور ستیل تری متیل آمونیوم بروماید (CTAB)اندازه گیری میزان پروتئین تخم مرغ و رابطه آن با سن مرغ های تخم گذار، وزن تخم مرغ و وزن زرده در تعدادی از گله های تخمگذار مشهدبررسی تاثیر رسیدگی جنسی بر میزان لیزوزیم و پروتئین تام سرم خون جنس نر ماهی سفید دریای خزربررسی اثر آنزیم های تریپسین و آلفا-کیموتریپسین بر تجمع لیزوزیم با استفاده از روش SDS-PAGE ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه بازدید یکساله 241 آخرین های بلاگ شماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگل ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی