برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
آذر و دي 1394 , دوره  11 , شماره  5 ; از صفحه 560 تا صفحه 571 .
 
عنوان مقاله: 

استفاده از کروماتوگرافي تعويض يوني براي تخليص پروتئين ليزوزيم سفيد تخم مرغ با بازدهي بالا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* قسمت زیست فناوری، صنعت و محیط، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران
 
چکیده: 

ليزوزيم سفيده تخم مرغ بدليل ويژگي هاي خاص، يکي از پروتئينهايي است که در صنايع مختلف غذايي اهميت روز افزوني يافته است. بعنوان نانو فيبريل زيستي، آنتي بيوتيک، افزودني غذايي طبيعي و شيرين کننده در نانو زيست فن آوري، فن آوري غذايي و بسته بندي ضد ميکروبي براي پرهيز از بکار بردن افزودنيهاي شيميايي استفاده مي شود. همچنين با توجه به اطلاعات بيوشيميايي نسبتا کامل، ليزوزيم سفيده تخم مرغ بعنوان مدل براي تحقيق در مورد ساختار و عملکرد پروتئينها استفاده فراوان دارد. با توجه به کاربردهاي ليزوزيم در زمينه هاي زيادي از علوم و فن آوري، توسعه روشي موثر، ساده و ارزان براي تخليص اين پروتئين مورد نياز است. بر اين اساس روش تخليصي مبتني بر رسوبدهي با استفاده از نمک و کروماتوگرافي تعويض يون طراحي و اجرا گرديد. در اين مطالعه پس از جداسازي سفيده از زرده تخم مرغ، عصاره حاصل طي دو مرحله توسط نمک آمونيوم سولفات 30 و 50 درصد تفکيک گرديد سپس ليزوزيم توسط کروماتوگرافي تعويض کاتيون در ستون SP سفارز تخليص شد. نتايج اين مطالعه نشان داد که در اين روش، ليزوزيم با فعاليت ويژه 333 (U/mg) و خلوص حدود 98 تا 100 درصد تخليص گرديد. مطالعات ساختاري با استفاده از دورنگ نمايي دوراني (CD) و فلورسانس ذاتي نيز مويد طبيعي بودن کنفورماسيون در سطح ساختار دوم و سوم پروتئين بود. در اين مطالعه يک روش آزمايشگاهي ساده، سريع، کم هزينه و با کيفيت بالا جهت خالص سازي ليزوزيم بهينه گرديده است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 241
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی