برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
آذر و دي 1394 , دوره  11 , شماره  5 ; از صفحه 535 تا صفحه 545 .
 
عنوان مقاله: 

بهينه سازي شرايط استخراج آبي فروکتان از غده سريش با استفاده از طرح باکس بنکن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 
فروکتان ها گروهي از اليگو و پلي ساکاريدهاي تشکيل شده از فروکتوز هستند که به علت دارا بودن ويژگي هاي مفيد تغذيه اي وعملکردي به طور گسترده اي در جهان مورد استفاده مي باشند. گياه سريش از جمله گياهاني مي باشد که از دير باز در امور صنعتي و طب سنتي استفاده مي شده و يکي از منابع ارزشمند فروکتان به شمار مي رود. اما همچنان اطلاعات کمي در مورد نحوه استخراج فروکتان از اين گياه، موجود است. در اين تحقيق از روش رويه پاسخ و طرح باکس بنکن به منظور بررسي تاثير زمان (40-5 دقيقه) و دماي استخراج (90-40 درجه سانتيگراد) و نسبت آب به ماده جامد (50:1-30:1) بر راندمان استخراج فروکتان از سريش، درجه پليمريزاسيون، درجه خلوص و نيز بهينه سازي فرايند استخراج آبي، استفاده گرديد. براي توصيف بازده استخراج، درجه پليمريزاسيون و درجه خلوص از مدل هاي درجه دوم استفاده و کارايي آن مورد تائيد قرار گرفت. سپس، مدل بدست آمده جهت يافتن بهترين شرايط فرايند با بيشترين بازده استخراج و درجه خلوص، استفاده گرديد. نتايج نشان داد، در صورتي که زمان استخراج 28.38 دقيقه، دماي استخراج 88 درجه سانتيگراد و نسبت آب به ماده جامد 50:1 باشد، بيشترين بازده استخراج (54.10 درصد) و درجه خلوص (32.58 درصد) حاصل مي گردد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

پورفرزاد، ا.، و حبیبی نجفی، م.، و حدادخداپرست، م.، و حسن زاده خیاط، م. (1394). بهینه سازی شرایط استخراج آبی فروکتان از غده سریش با استفاده از طرح باکس بنکن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 11(5), 535-545. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=270569



Vancouver : کپی

پورفرزاد امیر، حبیبی نجفی محمدباقر، حدادخداپرست محمدحسین، حسن زاده خیاط محمد. بهینه سازی شرایط استخراج آبی فروکتان از غده سریش با استفاده از طرح باکس بنکن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1394 [cited 2021December09];11(5):535-545. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=270569



IEEE : کپی

پورفرزاد، ا.، حبیبی نجفی، م.، حدادخداپرست، م.، حسن زاده خیاط، م.، 1394. بهینه سازی شرایط استخراج آبی فروکتان از غده سریش با استفاده از طرح باکس بنکن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 11(5), pp.535-545. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=270569.



 

 
بازدید یکساله 117 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی