برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1394 , دوره  4 , شماره  16 ; از صفحه 97 تا صفحه 108 .
 
عنوان مقاله: 

جداسازي باکتري Lactobacillus plantarum از پنير سياهمزگي و تعيين ويژگي هاي پروبيوتيکي آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: پروبيوتيک ها ميکروارگانيسم هاي زنده و غيربيماري زايي هستند که اگر به تعداد کافي وارد بدن شوند، خواص سلامت بخش زيادي را براي ميزبان به ارمغان مي آورند. محصولات لبني سنتي منبع مناسبي براي جداسازي ميکروارگانيسم هاي با خواص پروبيوتيکي به شمار مي آيند. هدف از اين پژوهش، جداسازي برخي از باکتري هاي اسيد لاکتيک از پنير سياهمزگي (نوعي پنير سنتي شمال ايران) و بررسي ويژگي هاي پروبيوتيکي باکتري جداشده براي نخستين بار است.
مواد و روش ها: باکتري هاي اسيد لاکتيک به دنبال کشت نمونه هاي پنير سياهمزگي روي محي
ط کشت MRS agar جداسازي شدند. باکتري هاي جداسازي شده در شرايط آزمايشگاهي از نظر ويژگي هايي همچون ميزان مقاومت به اسيد و صفرا، بقا در شرايط رشدي مشابه دستگاه گوارش، ويژگي هاي هموليتيک، توليد آنزيم بتاگالاکتوزيداز و الگوي حساسيت آنتي بيوتيکي ارزيابي شدند. علاوه بر اين، ويژگي هاي ضد ميکروبي باکتري هاي جداسازي شده بر عليه باکتري هاي هاي اشرشياکلي O157 و سالمونلا انتريکا سرووار تايفي موريوم (ATCC 14028) بررسي شد.
نتايج: در پايان، آزمايشات يک سويه
(Lb3) بهترين ويژگي هاي مقاومتي به شرايط مشابه دستگاه گوارش را نشان داد. همچنين، اين باکتري نسبت به آنتي بيوتيک هاي ونکومايسين و پلي ميکسين B مقاومت کرده در حالي که فعاليت ضد ميکروبي مناسبي بر عليه سويه هاي پاتوژن مورد آزمايش نشان داد. در نهايت، اين باکتري با به کارگيري روش هاي شناسايي بيوشيميايي و توالي يابي 16S rRNA به عنوان Lactobacillus plantarum CJLP55 شناسايي شد.
بحث و نتيجه گيري: در اين مطالعه، باکتري
Lactobacillus plantarum از پنير سنتي سياهمزگي جداسازي شد و به عنوان يک باکتري داراي ويژگي هاي پروبيوتيک معرفي شد که مي تواند در صنايع لبني استفاده شود.

متن کامل اين مقاله به زبان انگليسي مي باشد، لطفا براي مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگليسي مراجعه فرماييد.
لطفا براي مشاهده متن کامل اين
مقاله اينجا را کليک کنيد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

زمانی، ح. (1394). جداسازی باکتری Lactobacillus plantarum از پنیر سیاهمزگی و تعیین ویژگی های پروبیوتیکی آن. زیست شناسی میکروارگانیسم ها, 4(16), 97-108. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=269776



Vancouver : کپی

زمانی حجت اله. جداسازی باکتری Lactobacillus plantarum از پنیر سیاهمزگی و تعیین ویژگی های پروبیوتیکی آن. زیست شناسی میکروارگانیسم ها. 1394 [cited 2021April12];4(16):97-108. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=269776



IEEE : کپی

زمانی، ح.، 1394. جداسازی باکتری Lactobacillus plantarum از پنیر سیاهمزگی و تعیین ویژگی های پروبیوتیکی آن. زیست شناسی میکروارگانیسم ها, [online] 4(16), pp.97-108. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=269776>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 105 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی