برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1394 , دوره  7 , شماره  2 ; از صفحه 357 تا صفحه 367 .
 
عنوان مقاله: 

اثرات ضد باكتريايي عصاره آبي سير بر روي باكتري هاي شايع عامل اسهال در شرايط آزمايشگاهي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیق و توسعه، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه جنوب غرب کشور، اهواز، ایران
 
چکیده: 

زمينه و هدف: سير با نام علمي Allium sativum، داراي اثرات ضد ميكروبي طبيعي بوده و براي مقابله با عوامل عفونت زا استفاده مي شود. هدف از انجام اين مطالعه، بررسي اثر غلظت هاي مختلف عصاره آبي پودر سير (AEGP) و عصاره آبي قرص سير (AEGT) بر روي سه باكتري سالمونلا تيفي موريوم، شيگلا ديسانتريه و اشرشيا كولي در شرايط آزمايشگاهي (in vitro) مي باشد.
مواد و
روش كار: در اين مطالعه، عصاره هاي آبي سير بر اساس روش Bakri و Douglas تهيه گرديدند. همچنين براي تعيين حداقل غلظت ممانعت كنندگي(MIC)  و حداقل غلظت باكتري كشي(MBC)  اين عصاره ها از روش استاندارد لوله اي (Standard Tube Test) استفاده شد.
يافته ها:
MIC دو عصاره AEGP و AEGT بر روي سالمونلا تيفي موريوم، شيگلا ديسانتريه و اشرشيا كولي به ترتيب 12.5، 12.5، 6.25mg/ml و 40، 40،20mg/ml  بدست آمد.MBC  اين عصاره ها بر روي سه باكتري مورد مطالعه به ترتيب 25، 25،12.5mg/ml  و 80، 80،40mg/ml  بود. بر اساس نتايج حاصل از اين مطالعه، در شرايط آزمايشگاهي اثر ممانعت كنندگي و فعاليت باكتري كشي AEGP بر روي هر سه باكتري تحت آزمايش بطور معني داري بيشتر از AEGT مي باشد (P<0.05).
نتيجه گيري: نتايج اين تحقيق نشان داد كه عصاره آبي سير
(AEG) بخصوص عصاره آبي حاصل از پودر سير تازه، در شرايط آزمايشگاهي داراي اثرات ضد ميكروبي قابل توجهي بر روي ميكروارگانيسم هاي تحت آزمايش عامل اسهال بوده و پيشنهاد مي شود جهت بررسي اثرات اين عصاره در شرايط درون تني (in vivo) و انجام ارزيابي هاي باليني، مطالعات بيشتري صورت پذيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

قدیمی پور، ر.، و صدیق اعتقاد، س.، و چلنگر، ر.، و علی پوریگانه، م.، و خدیری، ب.، و افکاری، غ. (1394). اثرات ضد باکتریایی عصاره آبی سیر بر روی باکتری های شایع عامل اسهال در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی, 7(2), 357-367. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=269671



Vancouver : کپی

قدیمی پور رحیم، صدیق اعتقاد سعید، چلنگر رقیه، علی پوریگانه مهدی، خدیری بابک، افکاری غلامرضا. اثرات ضد باکتریایی عصاره آبی سیر بر روی باکتری های شایع عامل اسهال در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1394 [cited 2021April15];7(2):357-367. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=269671



IEEE : کپی

قدیمی پور، ر.، صدیق اعتقاد، س.، چلنگر، ر.، علی پوریگانه، م.، خدیری، ب.، افکاری، غ.، 1394. اثرات ضد باکتریایی عصاره آبی سیر بر روی باکتری های شایع عامل اسهال در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی, [online] 7(2), pp.357-367. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=269671>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 79 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی